Ειδήσεις

ΠΑΣΕΒΕ : Παράσταση διαμαρτυρίας στον Ο.Α.Ε.Ε.


Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις του αντιμονοπωλιακού κινήματος των αυτοαπα-σχολούμενων βρεθήκαμε, μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα, σε αγωνιστικό αναβρασμό. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου.
Αιχμή της πάλης είναι το βασικό αίτημα για απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου νόμου.
Με την μεγάλη συμμέτοχη στην Απεργία της 4 Φλεβάρη και τα μεγάλα συλλαλητήρια με τους αγρότες στις 12 και 13 Φλεβάρη στην Αθήνα, αναδείχθηκε η τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά, δόθηκε ισχυρό μήνυμα αντίστασης.
Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι σε όλη τη χώρα κινητοποιήθηκαν, είτε κλείνοντας τα μαγαζιά τους, είτε συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Εκατοντάδες σωματεία και πολλές ομοσπονδίες, συζήτησαν και πήραν απόφαση συμμετοχής. Αυτή η κινητικότητα στο μαζικό κίνημα των ΕΒΕ πρέπει να συνεχιστεί, να μην κάνουμε βήμα πίσω απ’ τις διεκδικήσεις μας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Όλα τα Α’θμια σωματεία των ΕΒΕ να συνεδριάσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νόμο καρμανιόλα για τα δικαιώματα, τη δουλειά και τη ζωή μας.
Στη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων σωματείων απ’ το εργατικό κίνημα και τους ΕΒΕ αποφασίσαμε τη συνέχιση των παρεμβάσεων για το ασφαλιστικό με
παράσταση διαμαρτυρίας στον Ο.Α.Ε.Ε. την Τρίτη 1 Μάρτη στις 10 το πρωί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είμαστε εκεί, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να απαιτήσουμε:
Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!
Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
• Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων
• Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
• Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
• 20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Επαφές του Κώστα Σκρέκα στα χωριά των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Γράμμα στον φίλο από την Ανατολή, από τον Δήμο Τρικκαίων