Παρουσιάστηκε το υλικό προβολής του δήμου Καλαμπάκας


 

Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Παρουσιάστηκε χθες από τον δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, παρουσία εκπροσώπων τοπικών τουριστικών φορέων, στα ΜΜΕ το υλικό προβολής του δήμου και της περιοχής.
Να πούμε ότι το υλικό αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση όσον αφορά την προβολή του δήμου και της περιοχής σε διάφορα φόρα, εκθέσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ., τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» αλλά τους ίδιους πόρους με ύψος προϋπολογισμού 162 χιλ. Ευρώ μέσω της διαδικασίας ανοιχτής προκήρυξης υπό τον έλεγχο της περιφέρειας.
«Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη προβολής»
Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης αλλά στους εκπροσώπους τοπικών τουριστικών φορέων ο δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας υπογράμμισε ότι ο δήμος Καλαμπάκας μέσα από την πρωτοβουλία προσπάθησε να ανταποκριθεί στην ανάγκη παρουσίασης και προβολής της περιοχής ανταποκρινόμενος και στα αιτήματα των τοπικών φορέων.
Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια συγκέντρωσης και επιλογής του υλικού προς αξιοποίηση τονίζοντας ότι είναι δείγμα πολιτιστικό και δεν ήταν κάτι το εύκολο αλλά χάρην της βοήθειας όλων έγινε νομίζω σωστή δουλειά χωρίς να αποφευχθούν και τα όποια λάθη και ατέλειες τα οποία και θα διορθωθούν.
«Ο τουριστικός οργανισμός θα αναλάβει την διακίνηση αυτού του υλικού σε όλα τα φόρα.
Ήταν μια υποχρέωση ανταπόκρισης στους τοπικούς τουριστικούς φορείς που ουσιαστικά είναι οι υποδοχείς των επισκεπτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτίνας.
Επίσης αναφέρθηκε σε επιστολές – καταγγελίες διαφόρων επισκεπτών όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα αυτός ο τομέας.
Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου δίνοντας έμφαση στο εκτυπωτήριο των ΑΦΩΝ ΤΣΑΡΟΥΧΑ που έκαναν καλή δουλειά, όπως είπε.
Ικανοποίηση από φορείς
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των τοπικών τουριστικών φορέων για την πρωτοβουλία του δήμου την οποία χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των επισιτιστικών Ηλίας Μαυρογιάννης ζήτησε το σάιτ του δήμου να μεταφραστεί στα Αγγλικά και να ενταχθούν σ’ αυτό όλα τα τοπικά σάιτ.
Στις δυσκολίες συγγέντρωσης του υλικού αναφέρθηκε ο Βαγ. Τσαρούχας τονίζοντας ότι έγινε προσπάθεια να βγει ότι καλύτερο.
Καλή προσπάθεια χαρακτήρισε το υλικό και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γιάννης Κουρούπας.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Στέργιος Τσιαντούλας, ο δημ. σύμβουλος Θαν. Καψάλης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θεολ. Μαντάρας ως και ο υποδ/ντής του ΚΕΝΑΚΑΠ Βάιος Κουτής.

Προηγούμενο άρθρο Να παραμείνει το ΟΣΔΕ στις ΕΑΣ
Επόμενο άρθρο Στους δικαιούχους οι πρώτες επτά λαϊκές κατοικίες Φαρκαδόνας