Ειδήσεις

Παρέμβαση Σιμορέλη για την απόσυρση της διάταξης που αφορά τη δόμηση σε αγροτεμάχια


Αποσύρθηκε, έπειτα από παρέμβαση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μεταξύ των οποίων και του Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Σιμορέλη και με τη σύμφωνη γνώμη του Yπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονται αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

Το νομοσχέδιο αποτελεί  ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις» και το παρόν άρθρο θα αφαιρούσε από μεγάλη μερίδαιδιοκτητών το δικαίωμα να ανεγείρουν κτίσματα σε εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων που βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως γεωργικές ζώνες υψηλής παραγωγικότητας. Αν εφαρμοζόταν ειδικά στην περιοχή των Τρικάλων, η οποία αποτελείται από αγροτικές εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας και δεν έχει βιομηχανική ζώνη, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη δόμηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το άρθρο θα αποσυρθεί και θα επανέλθει με τρόπο ώστε να μην αδικούνται οι πολίτες. Είναι χρέος της Κυβέρνησης να τακτοποιήσει τέτοια ζητήματα με τρόπο δίκαιο που θα συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Προηγούμενο άρθρο Οδηγίες φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας
Επόμενο άρθρο Με φιλμ νουάρ η φετινή θερινή προβολή στην Κιν/φική Λέσχη Τρικάλων