Ειδήσεις

Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού για τους Νέους Αγρότες


Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την κυβερνητική εξαγγελία για ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών όλων των Περιφερειών στο Υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Οκτώμισι μήνες αφότου ανακοίνωσε την ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών σε μία μόνο Περιφέρεια, η Κυβέρνηση, υιοθετώντας την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ανακοίνωσε χθες την ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών σε όλες τις Περιφέρειες στο Υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20.

Ως ΕΝΠΕ από την πρώτη στιγμή επισημάναμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι μονόδρομος να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες στο ΠΑΑ 2014-20

-αφ’ ενός διότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται τη δημιουργική συμβολή των νέων ανθρώπων σε μια εποχή μάλιστα που η αγροτική οικονομία αναδεικνύεται, κατά κοινή εκτίμηση, ως βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας και της πορείας εξόδου της από την κρίση

-κι αφ’ ετέρου για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας. Σε κράτος δικαίου δεν μπορούν να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με βάση αυτό το πλαίσιο πήραμε την πρωτοβουλία και συνεργαστήκαμε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη και αρμόδια στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020, προκειμένου ν’ ανοίξουμε παράθυρο ευκαιρίας για να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες στο πρόγραμμα.

Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες στο συγκεκριμένο Υπομέτρο 6.1 αλλά και να γίνουν πράξη οι θέσεις της ΕΝΠΕ για άμεση εκχώρηση όλων των Μέτρων και των Δράσεων στις Περιφέρειες καθώς και για επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης του ΠΑΑ ώστε να παροχετευθεί «ζεστό» χρήμα στην πραγματική αγροτική οικονομία».

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων
Επόμενο άρθρο Αυξάνεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία