Ειδήσεις

Παράταση της διαβούλευση για το ΠεΣΠΚΑ Θεσσαλίας


Στα πλαίσια της διαβούλευσης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ), έχουν αναρτηθεί τα παραδοτέα των μελετητών στον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα: Εφημερίδα της Υπηρεσίας/Διαβουλεύσεις/Προτάσεις Έργων.

Στην διαβούλευση καλούνται να συμμετάσχουν πολίτες, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εκπρόσωποι οργανισμών και συλλόγων κ.α., καταθέτοντας σχόλια, παρατηρήσεις, διορθώσεις, προτάσεις, καθώς και αποστέλλοντας συνοδευτικό υλικό στο email: xaristyl@otenet.gr, ή periv.xorsxed@thessaly.gov.gr  η ημερομηνία διαβούλευσης παρατείνετε έως και τις 20 Ιουλίου 2020, προκειμένου να διαμορφωθεί στην τελική του μορφή ο σχεδιασμός. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία οριστικοποίησης του Σχεδίου Δράσης των Μέτρων και Δράσεων, για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι Τομείς τρωτότητας που αφορά το Σχέδιο Δράσης είναι: 1) Γεωργία – Κτηνοτροφία, 2) Δασοπονία, 3) Βιοποικιλότητα και Οικοσυστήματα, 4) Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες, 5) Υδατικοί πόροι, 6) Ακτές – Παράκτιες ζώνες, 7) Τουρισμός, 8) Ενέργεια, 9) Υποδομές – Μεταφορές, 10) Υγεία, 11) Δομημένο περιβάλλον, 12) Εξορυκτική βιομηχανία, 13) Πολιτιστική κληρονομιά, 14) Ασφαλιστικός τομέας

Οι Στόχοι και οι Πυλώνες – Άξονες Προτεραιότητας (ΑΠ) του ΠεΣΠΚΑ Θεσσαλίας είναι :  1) Συστηματοποίηση και βελτίωση της διαδικασίας λήψης (βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων) αποφάσεων σχετικών με την προσαρμογή. 2 ) Σύνδεση της προσαρμογής με την προώθηση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού προτύπου μέσα από περιφερειακά/τοπικά σχέδια δράσης. 3) Προώθηση δράσεων και πολιτικών προσαρμογής σε όλους τους τομείς της Ελληνικής και Περιφερειακής οικονομίας με έμφαση στους πλέον ευάλωτους. 4) Δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης, αξιολόγησης και επικαιροποίησης των δράσεων και πολιτικών προσαρμογής. 5) Ενδυνάμωση της προσαρμοστικής ικανότητας της κοινωνίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Σημαντικό είναι οι φορείς να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της Ανάλυσης Κόστους και της Τρωτότητας ανά προτεινόμενο Τομέα Δράσεων του ΠεΣΠΚΑ Θεσσαλίας, το οποίο φθάνει στο ύψος των 104,270,000 €.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών