Ειδήσεις

Παράταση ημερομηνίας για εγγραφές στα ΚΔΑΠ


Η ΕΕΤΑΑ ΑΕ (υπ’ αριθμ. 5816/7-06-2017 απόφαση του Διευθύνων Συμβούλου της, κ. Γκοτσόπουλο) ορίζει εκ νέου ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017 – 2018, την 14η Ιουνίου 2017 (ημέρα Τετάρτη) και ώρα 24:00.

Η παραπάνω παράταση δίνεται κυρίως για τη διευκόλυνση των υποψήφιων ωφελούμενων του Προγράμματος σε σχέση με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Επιπρόσθετα, η από 07-06-2017 ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, παρέχει οδηγίες και σχετικές πληροφορίες για δύο περιπτώσεις που ο/η αιτών/αιτούσα θα πρέπει να λάβει υπόψη όταν του /της έχει προκύψει πρόβλημα με την φορολογική δήλωση και ως τούτου με την εκκαθάριση αυτής.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα κάτωθι:

«Η πρόσκληση για την δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής 2017-2018», εφέτος μετά από προσπάθεια, ξεκίνησε νωρίς προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για τις/τους ωφελούμενες/ωφελούμενους, εύρεσης του σταθμού της επιλογής τους και γενικότερα καλύτερου οικογενειακού προγραμματισμού τους. Η προετοιμασία και η οργάνωση της επόμενης χρονιάς (2017 -2018) είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες και για τις δομές, δημόσιες και ιδιωτικές.

Ήταν άλλωστε ομόθυμη η απαίτηση από τους γονείς και τους φορείς για έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των ωφελούμενων με voucher.

Τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις θα αντιμετωπισθούν με ευθύνη και αποτελεσματικότητα από την ΕΕΤΑΑ και τις/τους υποψήφιες/ους.

Έτσι:

  1. Δόθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων έως 14 Ιουνίου Ημέρα Τετάρτη.
  2. Σε περίπτωση που ο/η αιτών/ούσα κατά την υποβολή της αίτησης έχει υποβάλει την φορολογική δήλωση και δεν είχε εκδοθεί Πράξη Προσδιορισμού Φόρου – Εκκαθαριστικό Σημείωμα, αντ’ αυτού θα υποβάλει μόνον το ΕΙ, και θα αποστείλει το εκκαθαριστικό σημείωμα εφόσον έχει εκδοθεί μέχρι την 25/6/2017
    Στην περίπτωση που δεν έχει γίνει η εκκαθάριση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, , τότε ο/η αιτών/ούσα θα υποβάλει ένσταση -στις προβλεπόμενες από την πρόσκληση ημερομηνίες- μαζί με Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνει : «….δεν έχει γίνει η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2016 μέχρι και σήμερα …/06/2017. Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, όποτε αυτή συμβεί, αναλαμβάνω την υποχρέωση να την αποστείλω άμεσα στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.».
    Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση διαφοράς του ΕΙ και του εκκαθαριστικού σημειώματος ως προς το ύψος του εισοδήματος, τότε θα ληφθεί υπ’ όψιν το εισόδημα που θα προκύπτει από το Εκκαθαριστικό Σημείωμα.
  3. Σε περίπτωση που για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας και μόνο, μη οφειλόμενης σε υπαιτιότητα του αιτούντος / αιτούσας (π.χ. μη έγκαιρη έκδοση ή γνωστοποίηση εγγράφου ή στοιχείων δημόσιας υπηρεσίας, ασφαλιστικού οργανισμού κλπ.), δεν έχει υποβληθεί η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος
    για το φορολογικό έτος 2016 και ως τούτου δεν έχει εκδοθεί το Εκκαθαριστικό Σημείωμα θα υποβληθεί κανονικά η Αίτηση εντός των προθεσμιών της πρόσκλησης, (14.6.2017) και θα αποσταλούν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Πρόσκληση, καθώς και υπεύθυνη δήλωση για τους λόγους που δεν ήταν δυνατή η κατάθεση φορολογικής δήλωσης. Για αυτές τις κατηγορίες των ωφελουμένων η προθεσμία κατάθεσης του εκκαθαριστικού σημειώματος είναι η 30/06/2017. Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό ότι σε κάθε περίπτωση κανένας ωφελούμενος δεν θα μείνει εκτός της δράσης λόγω αντικειμενικής αδυναμίας υποβολής της Φορολογικής Δήλωσης και έκδοσης του εκκαθαριστικού σημειώματος».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τα απόβλητα βιομηχανικών – βιοτεχνικών μονάδων
Επόμενο άρθρο Διαλέξεις από τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων