Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών


Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενμέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη-εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλλει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών καθώς και  αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Μπροστά σ’ αυτή  την εξέλιξη οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις των εκπαιδευτικών δε μπορούν να μείνουν φιμωμένες , όπως θέλει η κυβέρνηση. Αποδεικνύουν ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Έτσι, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών( παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ ) κατέθεσε στην ΕΛΜΕ Τρικάλων επείγουσα πρόταση για άμεση δράση! Πρόταση για άμεση απάντηση στην σε δια περιφοράς  συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Τρικάλων , το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε  και διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα  Μ. Πέμπτη 16 του Απρίλη κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με απαίτηση:

  • Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
  • Το υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων.
  • Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην «εκπαιδευτική διαδικασία» αυτό το διάστημα.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Προηγούμενο άρθρο 15 Απρίλη: Μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα Super-Market
Επόμενο άρθρο Έργα 56 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας