Ειδήσεις

Παπαστεργίου: H Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των σχολικών κοινοτήτων


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, των Προέδρων των Π.Ε.Δ. της χώρας, της Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας κας Γκίκα και του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γ. Καραγιάννη, τέθηκε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Στη συζήτηση τονίστηκε ότι από πλευράς Αυτοδιοίκησης θα αναληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα. Ιουνίου.
Προτεραιότητα όλων είναι η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με την ενεργό συμβολή του προσωπικού καθαριότητας των Δήμων, που θα κληθεί να αναλάβει το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής.
Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι δύο ΚΥΑ που προβλέπουν την πρόσθετη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, η οποία θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.
Με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου επισήμανε : «Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας αλλά και με τους Δήμους όλης της χώρας, θα διασφαλίσουμε την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών μας σχολείων, όπως άλλωστε κάναμε και το προηγούμενο διάστημα με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους θα επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια, ενώ σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοί μας στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την υγιεινή σε όλους τους χώρους των σχολείων. Ήδη έχουν τεθεί στη διάθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων υγειονομικό υλικό αλλά και πρόσθετα κονδύλια για τις επιπλέον δαπάνες. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την ανεμπόδιστη απόσταξη και διάθεση του χύμα τσίπουρου
Επόμενο άρθρο 13.033: Η πρώτη ποδηλατάδα μετά την καραντίνα από τον Δήμο Τρικκαίων