Ειδήσεις

Παπαστεργίου: Διδάγματα και προοπτικές για πιο ανθρώπινες – βιώσιμες πόλεις


Δράσεις για τις πόλεις του παρόντος και του μέλλοντος σε σχέση με την ψυχική υγεία, ανέπτυξε σε πρόσφατο συνέδριο ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο «1ου Wellbeingr Forum – Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο των διεθνών αναπτυξιακών στρατηγικών», που διοργάνωσε η Wellbeingr ΑΜΚΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε τα θέματα που αφορούν σε πόλεις με βελτιωμένες παροχές, πραγματικά ανθρώπινες. Εξάλλου, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου 2022), οπότε ο κ. Παπαστεργίου μίλησε στην ενότητα «Ψυχική Υγεία και Αστικό Περιβάλλον: Σχεδιάζοντας Βιώσιμες Πόλεις για Ευτυχισμένους Πολίτες».
Επομένως, εστίασε στην ανάγκη
– να υπάρξει πρόνοια και σχεδιασμός για την πόλη που θέλουμε
– να αναπτυχθούν και υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, που να εστιάζουν σε μια πόλη ήσυχη, ανοιχτή, με χώρους για το παιδί, με ποιότητα ζωής, με πάρκα, με αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους/ες, με υποδομές πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, με συμβολή στη στήριξη των δημόσιων δομών, με σχολεία και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πραγματικά φιλόξενες, με βελτιώσεις στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους, με έργα για τη βελτίωση των υποδομών.
Επίσης, υπενθύμισε τη μορφή των πόλεων στη διάρκεια της πανδημίας και το πόσα έχουμε διδαχθεί από τον ρόλο των διαμορφωμένων αστικών περιοχών σε περιόδους παρόμοιων κρίσεων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Λίβυοι επιχειρηματίες στον Δήμαρχο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο «Κλικ Ζωής» για άλλους 50 κατοίκους του Δ. Τρικκαίων