Ειδήσεις

Παπαστεργίου από Εμβολιαστικό Τρικάλων: Συνεχίζουμε να χτίζουμε τείχος προστασίας


Τείχος ανοσίας χτίζεται με γοργούς ρυθμούς στον Δήμο Τρικκαίων, όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος με επίσκεψή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου Τρικάλων. Ο κ. Παπαστεργίου επισκεπτόμενος το Κέντρο (λειτουργεί στο παλιό κτήριο) είδε από κοντά αυτό που τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας ανέφερε: σχεδόν 65% τουλάχιστον 1 εμβολιασμός ή κλεισμένο ραντεβού για τον Δήμο Τρικκαίων και 52% πλήρως εμβολιασμένοι επίσης στον Δήμο Τρικκαίων. Κάτι που για τον Δημήτρη Παπαστεργίου δεν είναι μόνο αριθμητική ποσοστιαία πρωτιά στη Θεσσαλία, αλλά και «δείγμα του πώς μπορούμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε».
Τον κ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου, συνοδευόμενος από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ιδρύματος, παθολόγο, επιμελητή Α, κ. Χρήστο Ζήση. Ο διοικητής εξήγησε τα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του ιδρύματος την περίοδο της πανδημίας, ενώ ο γιατρός τα ειδικότερα ζητήματα με την πορεία των εμβολιασμών και τα ιατρικά θέματα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε και το συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμού ανάμεσα στους Δημάρχους της χώρας (99,3%), τονίζοντας ξανά με έμφαση ότι η Αυτοδιοίκηση δίνει το παράδειγμα και ταυτοχρόνως βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία για θέματα υγείας.
Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου για την επίμονη και συνεχή τους προσπάθεια, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Ειδικά για την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών, ως κυρίαρχου και επιστημονικά ορθού μέσου αντιμετώπισης του Covid-19, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν να μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα και «να προσφέρουν ανοσία στους ίδιους και τις οικογένειές τους, στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η κοινή μας προσπάθεια έχει αποτέλεσμα», σημείωσε.
Ακολούθησε συνάντηση το γραφείο του διοικητή, όπου συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας και συνδρομής που μπορεί να παράσχει ο Δήμος σε τεχνικά θέματα. Παρέστη και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Ηλίας Τσιμπίδας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη Λ. Μπακούρα: Πρόσβαση στο φυσικό αέριο ακόμα και για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές