Ειδήσεις

Πανελλήνιες Επιτυχίες μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων


Εφέτος, στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων διενεργήθηκε, σε επίπεδο νομού, ο 6ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα: «Η εμπειρία του ξένου». Η εμπειρία του ξένου, του ανοίκειου (με την έννοια εκείνου που δεν είναι δυνατόν να κατανοηθεί με βάση μόνον όσα ξέρουμε για τον «εαυτό» μας), αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του τρόπου με τον οποίο αποκτάμε συνείδηση για τον εαυτό μας. Διότι κατανοούμε με τον εαυτό μας παράλληλα προς και σε συνάρτηση με το πώς κατανοούμε τους άλλους, τους ξένους.

Υπό την επιστημονική και οργανωτική αιγίδα  του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος Φιλοσοφίας, το Σχολείο μας με επιτυχή  συμμετοχή 7 μαθητριών Α΄ & Β΄Λυκείου, των: Φατλέ Δέσποινας, Ζάμπρα Ρεβέκκας, Τσιάρα Αρετής-Χριστίνας, Αναστογιάννη Αλεξάνδρας, Νικολάου Ηλιάνας-Όλγας, Φλιούκα Αλίκης, Αζέλη Μαρίας, εκπροσωπήθηκε επάξια σ’ ένα διαγωνισμό  υψηλών απαιτήσεων και αυστηρών προδιαγραφών  και κατέκτησε την εξαιρετικά σημαντική διάκριση υψηλής βαθμολογίας φιλοσοφικού δοκιμίου: η μαθήτριά μας Φατλέ Δέσποινα συγκαταλέχθηκε με βαθμό 18,5 και 8η κατά σειρά επιτυχίας στους 15 προκριθέντες της προκριματικής φάσης του 6ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου. Οι μαθήτριές μας Ζάμπρα Ρεβέκκα με βαθμολογικό μέσο όρο 16,5, Τσιάρα Αρετή-Χριστίνα με 16,5, Αναστογιάννη Αλεξάνδρα με 16, Νικολάου Ηλιάνα-Όλγα με 16, Φλιούκα Αλίκη με 16 και Αζέλη Μαρία με 15,5 συγκαταλέχθηκαν στους 12 πρώτους, βαθμολογικά, μαθητές/τριες  σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της επιτυχίας αυτής, καθώς φέτος ο Διαγωνισμός σημείωσε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συμμετοχών (677 μαθητές από 25 νομούς της χώρας).  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία, τα οποία και απευθύνουμε δημόσια η Σχολική Κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, η διευθύντρια κ. Λύτρα Βασιλική, η υπεύθυνη για τον διαγωνισμό φιλόλογος καθηγήτρια κ. Ηλιάδη Αμαλία και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών. Εκ μέρους της επιστημονικής και οργανωτικής Επιτροπής του   6ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, εγγράφως, συγχαρητήρια της απηύθυναν επίσης οι κ.κ: Π. Κόντος, Καθηγητής, Τμήματος Φιλοσοφίας ΠΠ και Σ. Σταυριανέας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήματος Φιλοσοφίας ΠΠ -Συντονιστής του Διαγωνισμού.

Η άψογη συνεργασία μας, ως Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, με την σχολική σύμβουλο φιλολόγων κ. Κοτρώτσιου Ευαγγελή, υπεύθυνη για την διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού σε επίπεδο νομού, καθώς και με το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών (https://www.philosophy.upatras.gr/competition/ ), η οποία περιελάμβανε αρκετή και επίπονη δουλειά στο πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής, τόσο για την προετοιμασία των μαθητών όσο και για το απαραίτητο οργανωτικό μέρος της εξέτασης, υπήρξε εμπειρία πολύτιμη από κάθε άποψη.

Οι ως άνω  μαθήτριές μας της Α΄ και Β΄τάξης Λυκείου , ανάμεσα σε υποψηφίους μαθητές/τριες  της Β΄Λυκείου του Πειραματικού Αθηνών, της Σχολής Μωραΐτη, του Πειραματικού Μυτιλήνης, του Κολλεγίου Αθηνών και λίγων ακόμη Δημοσίων Γενικών Λυκείων της χώρας μας, αναδείχτηκαν «πρώτες» ανάμεσα σε «πρώτους» . Η εσωτερική τους δύναμη και καλλιέργεια, η καθημερινή τριβή τους με το λόγο, γραπτό και προφορικό, η μελετηρότητά τους, η υποστήριξη και η αγωγή που τους παρέχει αδιάπτωτα η οικογένεια και το σχολείο τους, το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, όλοι κομβικοί παράγοντες της σπουδαίας επιτυχίας τους, συνέργησαν, συνθετικά και δημιουργικά, στην ευόδωση της αξιέπαινής τους προσπάθειας.

Από καρδιάς, τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία, ευδοκίμηση και πρόοδο στην συνέχεια της αξιόλογης μαθητικής της πορείας!

 

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή
Επόμενο άρθρο Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία με το Erasmus+/ΚΑ2