Ειδήσεις

ΠΑΜΕ Τρικάλων: Πρωτομαγιά 2020. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.


Η Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς  συνέχεια της δράσης του προηγούμενου διαστήματος εν μέσω πανδημία.

Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνουν όλο αυτό το διάστημα τα Σωματεία των Τρικάλων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ   προετοιμάζουν την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Μετά τις απεργιακές αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών (όπως των Οικοδόμων , των Τροφίμων κλπ)  και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα την Παρασκευή 1η Μάη.

Με σύνθημα «Πρωτομαγιά 2020. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δε θα πληρώσει ξανά ο λαός», το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία την Παρασκευή και να πραγματοποιήσουν τις Πρωτομαγιάτικες συμβολικές εκδηλώσεις τους με αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας.

Εργατικά σωματεία των Τρικάλων , όπως το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Λογιστών καθώς και ΕΠ.Αγώνα σε κλάδους,  θα πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους στο κέντρο των Τρικάλων(π.χ.συμβολικές κινητοποιήσεις, κατάθεση στεφανιών σε μνημεία της ταξικής πάλης , ανάρτηση πανό , ηχητικά μηνύματα από μεγάφωνα κλπ )με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι:    ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.

Οι μάσκες έπεσαν! Αποδείχτηκε πως είναι τεράστιο ψέμα αυτό που μας λένε, ότι χωρίς την καπιταλιστική οικονομία και τους καπιταλιστές δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και της κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας, η απεργία και οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα ταξικά συνδικάτα την Παρασκευή 1η Μάη, παίρνουν τη σκυτάλη από πρωτοβουλίες όπως η μέρα δράσης για την Υγεία, η αντίστοιχη πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, η μέρα δράσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, συνολικότερα από τις παρεμβάσεις συνδικάτων ενάντια σε απολύσεις και αρνητικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, από τις διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, από τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα για τη στήριξη ανέργων και απολυμένων.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοιού για τα κέρδη των λίγων.

Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με τη πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Με την  εμπορευματοποίηση ακόμη περισσότερο της Υγείας, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Πού έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ακόμα και σε ομαδικούς τάφους όπως στις ΗΠΑ

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Εμείς διαλέξαμε πλευρό με όλους τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στο μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: 1η Μάη 2020 Καμιά θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συμμετέχουμε στις συμβολικές εκδηλώσεις της 1η Μάη