Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Καθημερινές αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο


«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία» το μήνυμα που στέλνουν  εργατικά σωματεία , επιτροπές αγώνα , συνδικαλιστές , εργαζόμενοι ανταποκρινόμενα στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και απαιτώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Η αρχή των αγωνιστικών παρεμβάσεων έγινε χθες την Τρίτη με την έκτακτη κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια των Τρικάλων  ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό στην πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων με σύνθημα «Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» ενάντια στη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησής του , που έχει  που έχει οδηγήσει σε παράλυση πολλά συνδικάτα των Τρικάλων κι έχει αφήσει ανυπεράσπιστους ,μπροστά στην εργοδοσία χιλιάδες εργαζόμενους. 

Αν νομίζει η κυβέρνηση  ότι θα περάσει τα μέτρα “χωρίς να βραχεί” είναι γελασμένη

             Καλούμε  σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, να πάρει δυναμική απάντηση. . Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία. Καλούμε κάθε σωματείο και  κάθε εργαζόμενο των Τρικάλων να συμμετάσχει στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στη  ΓΣΕΕ  και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, που Αποδεικνύεται για ακόμη μία φόρα ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Συγκεκριμένα καλούμε σε στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων

  • Παρασκευή 12 Γενάρη, ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν καλέσει πανελλαδικές ομοσπονδίες και ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , 12 το μεσημέρι , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου , που διοργανώνουν : το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Τρικάλων , ο Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών Τρικάλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων.
  • Κυριακή 14 Γενάρη , την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τη συγκέντρωσή τους  10:30 πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  • Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα που θα πάει για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο, καλούμε τους εργαζόμενους, σε Πανεργατική Συγκέντρωση στις 6.00μ.μ., στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Τρίκαλα 10 Γενάρη 2018

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάρια μουσικής δωματίου στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για τον αντισυνδικαλιστικό νόμο και απεργία