Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ & ΔΑΚΕ για το Νοσοκομείο Τρικάλων


Οι Υγειονομικοί στο Νοσοκομείο & τα Κέντρα Υγείας των Τρικάλων που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς να απεγκλωβιστούν από την Κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ Ομάδας Μελών  ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ Νοσοκομείου.

Όλοι αυτοί που τους πήρε ο πόνος για τη δημόσια υγεία είναι και οι υπεύθυνοι για την κατάντια της.

Είναι εκείνοι που οι βουλευτές των κόμματων τους ψήφισαν μαζί &χέρι χέρι τα μνημόνια τα οποία δεν επιτρέπουν μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και σε περίοδο έκτακτης ανάγκης στην Υγεία, όπως σήμερα εν μέσω πανδημίας. Την ίδια στιγμή δεν μπορούν να αναλάβουν ούτε το βάρος της μισθοδοσίας των Επικουρικών, αφήνοντας τους  στο έλεος του κάθε προγράμματος ΕΣΠΑ, όταν και αν υπάρχουν χρήματα.

Είναι εκείνοι που πιστεύουν σαν ευαγγέλιο την εφαρμογή των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στην Υγεία και στη λειτουργία  βάση εσόδων εξόδων των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις με τους διοικητές τους να τα εφαρμόζουν πιστά.

Είναι εκείνοι που μαζί ψηφίζανε στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου τις Σ.Ο.Χ.(Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου) στην καθαριότητα με 5ωρα-6ωρα και έναν μικρό αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα, τραπεζοκόμους, φύλακες, εργάτες γενικών καθηκόντων, γιατί τόσο επέτρεπαν τα «δημοσιοοικονομικά» του Νοσοκομείου. Που δέχτηκαν και ψήφισαν να παραχωρηθούν σε εργολάβο τα Στεγνωτήρια –Πλυντήρια του Νοσοκομείου με εργολαβικούς εργαζόμενους.

Είναι εκείνοι που ευθύνονται για την υποστελέχωση και την κατάντια των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας χωρίς καθαρίστριες, φύλακες, και τραυματιοφορείς , καθώς και  Περειφερειακά .Ιατρεία  χωρίς w.c. και θέρμανση. Την ίδια στιγμή που φρόντισαν έτσι ώστε οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοκλινικαρχες με τα χιλιάδες κρεβάτια και στη Θεσσαλία να λαμβάνουν ζεστό χρήμα με επιχορηγήσεις και φοροελαφρύνσεις.

Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια στα διάφορα παιχνίδια εξουσίας, από τους διορισμένους της κάθε κυβέρνησης σε θέσεις εξουσίας και διοίκησης, στοναυταρχισμό και τις απειλές κατά εργαζομένων.

Είναι εκείνοι που και τώρα εν μέσωπανδημίας με την κάλπικη αντιπαράθεση …σφυρίζουν κλέφτικα….για την απαράδεκτη κατάσταση όπως πχ :

Ότι στο Γ.Ν.Τ.αδυνατεί να εφαρμοσθεί η απόφαση για testSARS-CoV-2, στο προσωπικό που  επέστρεψε από κανονική άδεια, σε όλους τους εργαζόμενους,  λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων και

Ότι τα testυγειονομικών και ασθενών για ΟΛΗ την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνονται ΜΟΝΟ στο Π.Γ.Ν.Λάρισαςκαι η έκδοση των αποτελεσμάτων αργεί ακόμη και 5 μέρες, με αρνητικές συνέπειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Είναι εκείνοι που σιωπούν συνειδητά- με την πρόφαση της έλλειψης  «δημοσιοοικονομικών πόρων»  του Νοσοκομείου- να  συνεχίζεται η μεγάλη έλλειψη υγειονομικού υλικού, σε Μέσων Ατομικής Προστασίας, π.χ. μάσκες και γάντια, αντισηπτικά που δίνονται με το σταγονόμετρο ακόμα και στο Τ.Ε.Π και το τμήμα COVID . Δίνεται  έτσι η ευκαιρία για τις περιβόητες ¨Δωρεές¨ Επιχειρηματιών και για φαινόμενα κερδοσκοπίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υπερτριπλασιασμό της τιμής των γαντιών.

Πέρα λοιπόν από επιμέρους διαφωνίες την κατάλληλη……. στιγμή αυτοί θα τα…. ξαναβρούν. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι καθημερινά τίμια μαχόμενοιυγειονομικοί που δεν έχουν μπάρμπα… τον εκάστοτε διοικητή η εκπρόσωπο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Οι υγειονομικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και  την επιχειρηματική δράση στους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης, που είναι η «πηγή των προβλημάτων»!!

Καλούμε σε κοινό αγώνα και εν μέσω Πανδημίας, όλους τους συναδέλφους Υγειονομικούς με τους εργαζόμενους, Συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, το λαό της περιοχής μας να διεκδικήσουμε: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας στο Νομό μας.

Τρίκαλα 25 Αυγούστου 2020

Προηγούμενο άρθρο Αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες και άλλα επικίνδυνα υλικά στον θεσσαλικό χώρο
Επόμενο άρθρο Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών: Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη