Πέτρινα στηθαία στους οδικούς άξονες Ασπροποτάμου και Ελάτης


 Δύο εργολαβίες που αφορούν στις λιθεπενδύσεις του ορεινού όγκου των Τρικάλων έχουν υπογραφεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και ήδη η μία σχεδόν ολοκληρώνεται.

 Η πρώτη εργολαβία υλοποιείται στον Ασπροπόταμο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με τα τσιμεντένια στηθαία να καταργούνται και τη θέση τους να παίρνουν τα πέτρινα, κάτι που αρμόζει και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την Καστανιά και θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες στη Γέφυρα Αλεξίου. Σειρά αμέσως μετά θα πάρει ο οδικός άξονας της Ελάτης όπου εκεί τα στηθαία θα ντυθούν με πέτρα, κάτι που θα αναβαθμίσει το περιβάλλον των δύο αυτών περιοχών.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Η Νομαρχία έχει ξεκινήσει μια εργολαβία η οποία υλοποιείται για λιθεπενδύσεις κατά μήκος των οδικών αξόνων κυρίως του Ασπροποτάμου σε πρώτη φάση και της Ελάτης σε δεύτερη.

Έχουν ντυθεί με πέτρα τα τσιμεντένια στηθαία από την Καστανιά μέχρι περίπου τη Γέφυρα Αλεξίου. Έχουν επενδυθεί μέχρι στιγμής πάνω από 2 χλμ τσιμεντένια στηθαία και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αναβαθμίζεται το περιβάλλον και δένει με αυτό που θέλαμε, να διατηρήσουμε δηλαδή τη φύση στην κατάσταση που θα την ήθελε ο καθένας από μας.

Τα τσιμεντένια στηθαία ήταν προφανώς κάτι που δεν έδενε με το τοπίο και αυτή η προσπάθεια που κάνουμε με ντόπια υλικά είναι αυτή που δίνει την αρμονική συνύπαρξη. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και προς τον άξονα της Ελάτης πιστεύοντας ότι τα ορεινά των Τρικάλων που είναι πανέμορφα πρέπει να διατηρηθούν από πλευράς περιβάλλοντος και αυτή η εργολαβία βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση».

Προηγούμενο άρθρο Έγγραφο της Νομαρχίας προς τους Οτα για τις υψηλές θερμοκρασίες
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Δήμου Πύλης