Ειδήσεις

Πάρκο Καινοτομίας JOIST: H διαχείριση των ιατρικών δεδομένων μέσα από τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης


Ένα νέο διήμερο διαδραστικό υβριδικό σεμινάριο έρχεται στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με σκοπό να μεταφέρει στους ενδιαφερόμενους όλες τις απαραίτητες γνώσεις αιχμής της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο της υγείας. Το διαδραστικό “workshop” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 17 Μαΐου 2024, 10:00 – 16:00, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Πρόκειται για ένα διήμερο workshop, ειδικά σχεδιασμένο για φοιτητές, εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής και ιατρούς, που θέλουν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ιατρικά δεδομένα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη γλώσσα προγραμματισμού Python και τις βασικές βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία και την ανάλυση δεδομένων και η κατανόηση των βασικών μεθόδων Data Science και Machine Learning που εφαρμόζονται σε ιατρικά δεδομένα. Κατά τη διάρκεια των 12 ωρών εκπαίδευσης και με την καθοδήγηση των Επίκουρων Καθηγητών του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θεμιστοκλή Έξαρχου και Αριστείδη Βραχάτη καθώς και του Ερευνητή, Κωνσταντίνου Λάζαρου, θα υλοποιηθούν παραδείγματα εφαρμογής τεχνικών σε ιατρικά δεδομένα. Επιπρόσθετα, θα καλλιεργηθούν ικανότητες για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων με τη χρήση κλινικών δεδομένων, ιατρικών εικόνων και ιατρικών κειμένων.

Το διαδραστικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές
  • Φοιτητές
  • Εργαζόμενους στον τομέα της Πληροφορικής
  • Ιατρούς

Η συμμετοχή στο Python σεμινάριο είναι δυνατή τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά. Στη διά ζώσης παρακολούθηση, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να έχουν μαζί τους προσωπικό υπολογιστή ώστε να διεκολυνθεί η hands-on εκμάθηση με άμεση τεχνική υποστήριξη. Στην online συμμετοχή, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να παρακολουθούν τις διαλέξεις και τις εργαστηριακές ασκήσεις χωρίς hands-on τεχνική υποστήριξη.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν εξοπλιστεί με νέες γνώσεις και δεξιότητες, γνωρίζοντας τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις αντίστοιχες μεθοδολογίες. Θα είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης και να σχεδιάζουν αποτελεσματικές λύσεις για την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων και συστημάτων υποστήριξης απόφασης σε Python.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κουρέτα στην επιτροπή της Βουλής για τον ΟΔΥΘ
Επόμενο άρθρο Η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες