Ειδήσεις

Ο Υφυπουργός Β. Κόκκαλης στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, εγκαινιάζοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου στη Λάρισα επεσήμανε: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη της ανάπτυξης του ελληνικού αμπελώνα μέσα και από τη διαφύλαξη, πιστοποίηση και αξιοποίηση των τοπικών γηγενών ποικιλιών και κλώνων, καθώς αυτές θεωρώ ότι αποτελούν το ισχυρότερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Έλληνες αμπελουργοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις γνωστές στις διεθνείς αγορές ξένες ποικιλίες με στόχο αφού αναβαπτιστούν στο ελληνικό terroir (τερουάρ) να αποκτήσουν νέα μοναδική ταυτότητα ποιότητας».

Ο κ. B. Κόκκαλης έκανε λόγο για «μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την προβολή και την προώθηση του εξαιρετικού κρασιού που παράγεται στην περιοχή μας και δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών για τη διοργάνωση».

Τόνισε επίσης πως «το Υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα στήριξης στην ελληνική αμπελουργία μέσω των προγραμμάτων νέων αδειών φύτευσης, αναδιάρθρωσης αμπελώνων, επενδύσεων καθώς και το πρόγραμμα προώθησης οίνων στο εξωτερικό. Παράλληλα εργαζόμαστε για την επικαιροποίηση του εθνικού καταλόγου ποικιλιών, αλλά και για τη διάσωση των Αμπελουργικών Συλλογών Ποικιλιών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη, στο Κτήμα Συγγρού και στην Λυκόβρυση».

Ο Υφυπουργός κλείνοντας τον χαιρετισμό του υπογράμμισε, ότι «ο δρόμος της παραγωγικής ανασυγκρότησης του ελληνικού οίνου, περνά μέσα από τη δημιουργία των απαραίτητων συνεργειών μεταξύ των παραγωγών, των μεταποιητών, του ξενοδοχειακού κλάδου, της επιστημονικής γνώσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία να απολαύσουμε το νέκταρ της παραγωγής της Θεσσαλίας και ας συνεισφέρουμε όλοι μας στο μέτρο που μας αναλογεί στο να γίνουμε οι ιδανικοί πρεσβευτές του» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κ. Αγοραστού στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή στα σεμινάρια της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας