Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου στον Χρήστο Μιχαλάκη


Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουλίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση ήταν οι εξελίξεις στα δρομολόγια του τρένου στο Νομό, καθώς όπως τονίστηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την δρομολόγηση λεωφορείων αντί τρένου από την Καλαμπάκα μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο για την ανταπόκριση με το Intercity, τώρα σταματά και αυτά και παύουν εντελώς τα δρομολόγια ανταπόκρισης. Έτσι, μένει μόνο ένα δρομολόγιο προς Αθήνα αυτό με τις απλές αμαξοστοιχίες 884/885, με την σιδηροδρομική υποβάθμιση της περιοχής μας να είναι συνεχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. για την εκλογή του, τόνισε πως τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όσο και ο ίδιος, παρακολουθούν στενά το θέμα και θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η σιδηροδρομική υποβάθμιση – απομόνωση του τόπου μας. Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράμμισε πως θα βρίσκεται δίπλα τους σε ότι και αν χρειαστούν, στηρίζοντας το σημαντικό έργο του Συλλόγου, σε μία περιοχή όπου το τρένο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Χρήστος Μιχαλάκης, πάντα σε ανοιχτή γραμμή και συνεννόηση με τον Κώστα Αγοραστό, προχώρησε σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, θέτοντας επί τάπητος τις νέες επιχειρούμενες δυσμενείς αλλαγές για την περιοχή μας και ζήτησε την παρέμβασή του για την απαρέγκλιτη τήρηση της σύμβασης που έχει υπογράψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Δημόσιο όσον αφορά τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Μάλιστα, με βάση αυτό έθεσε και την επανεξέταση του συνόλου των δυσμενών αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την εταιρεία ως προς τα δρομολόγια στην Π.Ε. Τρικάλων και γενικότερα στη Δυτική Θεσσαλία.

Προηγούμενο άρθρο Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ 2021 στην Ξάνθη, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Οξύνεια Μετεώρων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας