Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων για το ασφαλιστικό


«Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή!
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα όπως η Απεργία της 4-ΦΛΕΒΑΡΗ-2016, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας:
Ο νόμος – λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα ήδη τα πράγματα για την εργατική τάξη. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Η επιτυχία της απεργίας δεν ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων σε επίπεδο συνδικαλιστικών ηγεσιών . Διότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε επίπεδο ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ κτλ όλο το προηγούμενο διάστημα έλαμψαν με την απουσία τους σε όλες τις κινητοποιήσεις απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές (όπως το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου ΔΑΚΕ –ΠΑΣΚΕ παραμονή της Απεργίας προσέφυγαν στο πρωτοδικείο για να μοιράσουν τα οφιτσια αντί να προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους για την επιτυχία της απεργίας γιαυτο και αυτοί τους γύρισαν την πλάτη και συμμετείχαν μαζικά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ), το ίδιο συνέβη και 36ο συνέδριο της ΓΣΣΕ που έγινε στην Ρόδο το οποίο χαρακτήρισε η ολοκληρωτική απουσία των Αντιπροσώπων των εργοδοτικών παρατάξεων από την αίθουσα όπου έπρεπε συζητηθεί και να οργανωθεί η απάντηση στην κυβέρνηση με εξαίρεση τους Αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ.
Άλλωστε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα , ολοκληρωτική ήταν η απουσία τους από την ενημέρωση των εργαζομένων, από τις καθημερινές μικρές ή και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που αναπτύσσουν σε διάφορους εργασιακούς χώρους
Συνάδελφοι-Συναδέλφισες
Είναι καιρός Απέναντι σε αυτήν ,την πλήρως εκφυλισμένη κατάσταση να αντιπαραθέσουμε:
–Εμείς οι απλοί εργαζόμενοι την μαζικότητά μας ώστε να ζωντανέψουμε τις διαδικασίες των Σωματείων .
–Έτσι ώστε οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίας υπεύθυνες για την κατάσταση που απεικονίζει η φωτογραφία , να απουσιάσουν και τυπικά δίνοντας τη θέση τους στις Ταξικές δυνάμεις

Συνάδελφοι-Συναδέλφισες
Το τελικό νομοσχέδιο που παζαρεύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ακόμα πιο άθλιο από το προηγούμενο. Πρέπει να απαντήσουμε ακόμα πιο δυναμικά, μαζικά, οργανωμένα. Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, να φτάσει το κάλεσμα μας για σκληρό αγώνα ώστε να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις απάντηση στις επιδιώξεις Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Κεφαλαίου.
Να έρθουμε σε επαφή ο καθένας με το Σωματείο του ανάλογα με τον κλάδο που εργάζεται, πρέπει να είναι από εδώ και πέρα ο πυρήνας της δράσης μας, μόνον έτσι θα έχουμε Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος θα έχουμε πραγματικές και οριστικές λύσεις στα τόσο πολύ οξυμμένα προβλήματα
Συσπειρώνουμε δυνάμεις για την επόμενη μάχη που θα είναι η 48/ωρη Πανελλαδική Απεργία η οποία θα κηρυχθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου που θα αφορά Ασφαλιστικό , Φορολογικό , και κόκκινα δάνεια.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει άλλο νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Το Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν Τρικάλων θα συνεχίσει άμεσα την ενημέρωση των μελών του αλλά και γενικότερα των εργαζομένων , γύρω από το θέμα του Ασφαλιστικού αλλά και των Εργασιακών που θα είναι το αμέσως επόμενο χτύπημα μέσα από οργανωμένες συζητήσεις και συσκέψεις.
Για τους εργαζόμενους του κλάδου αναγκαίο, δίκαιο, σύγχρονο και εφικτό είναι να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μην δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μπορούμε να κάνουμε οικογένεια χωρίς να έχουμε το φόβο της απόλυσης, να έχουμε Υγεία και Πρόνοια που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να έχουμε αξιοπρεπή ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι συντάξεις φτωχοκομείου, να έχουμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου και ειδικά τους νέους, να δοκιμάσουν την κατεύθυνση που δεν έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αυτή της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης. Κανείς δεν μπορεί να μένει μόνος απέναντι στην επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων και άλλα πολλά!
Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο Τετάρτη 30 Μάρτη Πλ.«ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» 8.00μ.μ.

ΤΟ ΔΣ

Προηγούμενο άρθρο Αναχώρησαν οι 191 πρόσφυγες από τα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Γ. Μανιάτη για το φράγμα της Μεσοχώρας