Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΛΑΧΩΝ


Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις μέσα από τον θεσμό «Μετέωρα Τέχνης» διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Καλαμπάκας.
Πριν λίγες ημέρες από το γραφείο του Δημάρχου εξεδόθη ανακοίνωση που καλούσε όσους επαγγελματίες επιθυμούσαν να γίνουν χορηγοί των εκδηλώσεων του καλοκαιριού. Η συγκεκριμένη διαδικασία συνεχίζεται ακόμη σε μια προσπάθεια να μειωθεί το οικονομικό βάρος για τον Δήμο Καλαμπάκας.
Μιλώντας στην «Έρευνα» ο Αντιδήμαρχος κ. Αλμπάνης, αρμόδιος για τα πολιτιστικά ανέφερε ότι η Καλαμπάκα είναι μια τουριστική πόλη και οι επισκέπτες θα πρέπει να βρίσκουν κίνητρα για να παραμείνουν στην περιοχή.
Φέτος είπε ο κ. Αλμπάνης εδόθη έμφαση ώστε να γίνουν και πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις.
Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί κάποια μεγάλα ονόματα που θα εμφανιστούν στις εκδηλώσεις είναι ο Μικρούτσικος με το συγκρότημα Υπόγεια Ρεύματα, ο Λέκκας, ο Καρελλάς κι άλλοι.
Όμως οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν και πολλές αξιόλογες παραστάσεις.
Στους μεγάλους καλλιτέχνες θα υπάρχει ένα μικρό εισιτήριο για να καλύπτεται ένα μέρος του κόστους των εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις «Μετέωρα Τέχνης 2012» άρχισαν χθες με την εκδήλωση των Χορευτικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Καλαμπάκας, στο υπαίθριο θέατρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Αντάμωμα Βλάχων
Όλα δείχνουν πως στο 28ο Αντάμωμα Βλάχων που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα και την Καστανιά θα προσελκύσει το ενδιαφέρον υψηλών καλεσμένων.
Πληροφορίες μας αναφέρουν πως τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας (πλην απροόπτου).
Ο κ. Παπούλιας θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 30 Ιουνίου.
Ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης αρχίζουν να γεμίζουν από κρατήσεις επισκεπτών το συγκεκριμένο τετραήμερο.
Τέλος να αναφέρουμε πως διάφορες εκδηλώσεις πραγματοποιούν και πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών. Να θυμίσουμε πως αυτό το Σάββατο 23 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στην Διάβα η τελετή λήξης των μαθημάτων των χορευτικών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού στις 9.00 το βράδυ.

 

Του Βαγγέλη Γκιάτα

Από την «Έρευνα»

Προηγούμενο άρθρο Aνταμώνουν το Σαββατοκύριακο οι Σαρακατσαναίοι
Επόμενο άρθρο Αμ. Ηλιάδη: «Σημαίνον και σημαινόμενο: Η ηθικολογία στην εκπαίδευση ως αναίρεση της ηθικής της πράξης»