Ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τη Γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κάθριν Κει


Συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα Κάθριν Κέι

είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας σήμερα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε στην κα Κέι ότι «η Θεσσαλία διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την αναδείξουν ως σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο στερέωμα όπως: τους ορεινούς όγκους, τα νησιά των Β. Σποράδων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα παράλια, το Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, κ.α.»

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αγορά των ΗΠΑ καθώς καλύπτει τους τομείς τουρισμού που ενδιαφέρουν κυρίως τους Αμερικανούς όπως είναι περιπατητικός, ορειβατικός, κρουαζιέρας, αθλητικός, υγείας, τουρισμός κρουαζιέρας.

Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε την Πρόξενο για τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσσαλίας και έδωσε έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα ζητώντας τη συνδρομή της Πρεσβείας των ΗΠΑ ώστε να προωθηθούν στην αμερικανική αγορά.

Συζήτηση έγινε επίσης για θέματα προώθησης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων όπως και θέματα εμπορίου, ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέμεινε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης του πανεπιστημίου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία με αντίστοιχα των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. κα Κάθριν Κέι συζητήθηκαν και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας με κυριότερο την οικονομία. Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στη δυσμενή οικονομική συγκυρία τόνισε ότι «οι Η.Π.Α. μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης του χρέους προς όφελος των Ελλήνων, υποστηρίζοντας μια λύση η οποία δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Πρόσθετα βάρη, νέοι φόροι, νέα τέλη, περικοπές μισθών, περικοπές συντάξεων και μείωση του κοινωνικού κράτους θα επιφέρουν μια δυσμενής κοινωνική αναταραχή για την οποία δεν θα ευθύνονται οι Έλληνες».

Ταυτόχρονα, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε πως «όλοι όσοι σήμερα, στο βωμό της κερδοσκοπίας, πιέζουν τους Έλληνες για πρόσθετες θυσίες οφείλουν να αντιληφθούν ότι κάτι τέτοιο δεν αντέχεται από την κοινωνία και δεν πρέπει να  περάσει» Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ελλάδα έδωσε στον παγκόσμιο πολιτισμό τον εκπληκτικό μύθο της Αντιγόνης, την ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίων της αυθαιρεσίας και της τυραννίας. «Η Ελλάδα έδωσε στο παγκόσμιο στερέωμα τον σπόρο της Δημοκρατίας και η εναρκτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν η κατάργηση των χρεών και η κατάργηση της χειραφέτησης των πολιτών από τη δουλεία και τα προσωπικά χρέη».

Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των συνθηκών και στην προσοχή με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όλους το ζήτημα της Ελλάδας, καθώς «λάθος χειρισμοί θα αποτελέσουν «ντόμινο» που θα παρασύρει και άλλες χώρες δίνοντας στην κρίση ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ν.Λέγκας: Τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εγνατία Οδό;