Ειδήσεις

Ο Κώστας Σκρέκας για τη δεύτερη αξιολόγηση


«Χθες μπορεί να συμφωνήθηκε η διαχείριση του χρέους, αλλά δεν υπήρξε τελική συμφωνία, μένουν τρία σημαντικά θέματα», τόνισε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της ΝΔ και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, και , όπως είπε, «αυτό θα πάρει χρόνο, αφού υπάρχουν διαφορές για τα εργασιακά αλλά και για δημοσιονομικά μεγέθη», μάλιστα, τόνισε, διαβάζουμε ότι «υπάρχει τρύπα για το 2018 που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα». Επεσήμανε ότι «είναι καλό, για τους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα έχουν περίοδο αποπληρωμής από το 2030 και μετά, η διαχείριση του χρέους που συμφωνήθηκε, αλλά αυτό δεν θα αποφέρει άμεση δημοσιονομική ελάφρυνση έτσι ώστε να ελαφρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος».

Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε ότι «η περιγραφή σε ότι αφορά το χρέος, ίσως βοηθήσει να εισέλθει ξανά η Ελλάδα σε αυτό που είχε έως το 2014, να μπορούν δηλαδή τα ελληνικά ομόλογα να δοθούν ως εγγυήσεις. Όμως, διατύπωσε τον προβληματισμό του, για όσα συμφώνησε ο κ. Τσακαλώτος, όπως είπε, για πρωτογενή πλεονάσματα, για τα επόμενα τρία, πέντε ή δέκα χρόνια, κατά τον κ. Ντάισελμπλουμ, της τάξεως του 3,5%. Μπορούν να επιτευχθούν πλεονάσματα τέτοια σήμερα, διερωτήθηκε, στην Ελλάδα των φόρων, των εισφορών των λουκέτων, της αποβιομηχάνισης, της ασφυξίας»;

Ο κ. Σκρέκας σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα «πάει» σε εκλογές τόνισε ότι με τον πρωθυπουργό που έχει που οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές, μια φορά δημοψήφισμα, που έχει κάνει δύο ανασχηματισμούς, ο Έλληνας πολίτης πρέπει να τα περιμένει όλα. Ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο βάρος και τις ευθύνες της χώρας και ο Έλληνας πολίτης πλέον το γνωρίζει αυτό».

Προηγούμενο άρθρο Αθ. Τύμπας: Συγγνώμη, μια σπάνια λέξη
Επόμενο άρθρο Η Πύλη γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο