Ο Κ. Αγοραστός στη διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας


-Υπενθύμισε ότι ως βουλευτής είχε πρώτος εισηγηθεί στη Βουλή να μην αμείβονται τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, να υπάρξει πρόνοια για τη μεταμεσογειακή χρήση των υποδομών χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού και να μην υπάρχει επιμίσθιο για τους υπαλλήλους Την εκπεφρασμένη εδώ και χρόνια θέση του υπέρ της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων σε Βόλο και Λάρισα αλλά με λογικό κόστος επανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Εργατικού Κέντρου Βόλου.«Με λίγα να κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα», τόνισε υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων που είχε προτείνει να μην υπάρχει αμοιβή για κανένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Επιπλέον, να μην λαμβάνουν επιμίσθιο όσοι εργάζονται στην Επιτροπή όπως συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχε δώσει στη μεταμεσογειακή χρήση των υποδομών ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού ούτε κατά ένα ευρώ.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας επέδωσε στον κ. Κ. Αγοραστό αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενώ για τους Μεσογειακούς Αγώνες τόνισε: «υπάρχει πλήρης απουσία έργων ακόμη και σε επίπεδο σχεδιασμού και το όλο θέμα εξαντλείται μέσα από δηλώσεις υπουργών, γενικών γραμματέων και άλλων αρμοδίων που σκοπό έχουν μάλλον να αποκοιμίσουν την κοινή γνώμη.

Ξέρουμε ότι πολλοί αθλητικοί παράγοντες του κέντρου, ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην περιφέρεια (χαρακτηριστικές οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή, και παρά τις συνεχείς αντίθετες εξαγγελίες η μείωση των έργων αφορά τα έργα της περιφέρειας και όχι της πρωτεύουσας.

Φόβος μας είναι ότι εάν στο τέλος πραγματοποιηθούν οι αγώνες στην περιοχή μας (υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για μεταφορά τους στην Αθήνα) θα είναι τελείως υποβαθμισμένοι και χωρίς κανέναν εναπομένων όφελος».

Στο υπόμνημα η διοίκηση του ΤΕΕ αναφέρεται και σε μια σειρά άλλων θεμάτων, από τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλία έως την πολεοδομία και τους υδάτινους πόρους.

Προηγούμενο άρθρο Αποφάσεις για τον Δήμο Πύλης
Επόμενο άρθρο Δήμαρχος και τρεις Αντιδήμαρχοι στην εκπομπή “Ορθά - Κοφτά” της TV 10