Ειδήσεις

Ο Καραβάτζιο και ένα αστυνομικό θρίλερ στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων


Με την προβολή της ιταλικής ταινίας «Μια ιστορία χωρίς όνομα» ή «Ο κλεμμένος Καραβάτζιο» του Roberto Ando, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων. Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στις 21:45 στο Μουσείο Τσιτσάnh.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Βαλέρια είναι η νεαρή γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών. Ζει μια απομονωμένη ζωή, στην ίδια πολυκατοικία με τη μητέρα της, και γράφει ανώνυμα σενάρια για έναν επιτυχημένο σεναριογράφο, τον Αλεσάντρο Πες. Μια μέρα τη γυναίκα πλησιάζει ένας μυστηριώδης συνταξιούχος αστυνομικός που θέλει να της πει την ιστορία ενός εγκλήματος.

Η Βαλέρια είναι επιφυλακτική αλλά συνεπαρμένη από τα λόγια του. Όταν πηγαίνει σπίτι, χρησιμοποιεί αυτό που άκουσε για να γράψει ένα σενάριο που οι παραγωγοί περίμεναν με αγωνία. Θα είναι το επόμενο σενάριο του Αλεσάντρο Πες. Το σενάριο πάει πολύ καλά, σε σημείο που αρκετοί  δείχνουν ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ταινίας και ένας μάλλον ηλικιωμένος αλλά σεβαστός Αμερικανός σκηνοθέτης προσλαμβάνεται για να την γυρίσει. Αλλά αυτή η πλοκή αποδεικνύεται επικίνδυνη.

Η ταινία Storia senza nome ή The stolen Caravaggio αναφέρεται  στην πραγματικότητα στη μυστηριώδη κλοπή του διάσημου πίνακα του Caravaggio «The Nativity», που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο το 1969 από τη μαφία.

Info

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Αντό

Παίζουν: Micaela Ramazzotti, Renato Carpentieri, Laura Morante, Alessandro Gassmann, Jerzy Skolimowski, Gaetano Bruno, Antonio Catania

Είδος: δράμα / αστυνομικό

Παραγωγή: 2018

Διάρκεια:110’

Χώρα: Ιταλία

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Ταχύτερα προχωρούν τα έργα για τον νέο ποδηλατόδρομο των Τρικάλων