Ειδήσεις

Ο Δημήτρης Σιούφας για την 19η Απριλίου: Η Ημέρα του Φιλελληνισμού


Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θυμόμαστε σήμερα 19 Απριλίου και τιμούμε τους Φιλέλληνες και τη Διεθνή Αλληλεγγύη τους.

Το κορυφαίο παράδειγμα είναι η εμβληματική μορφή των αγωνιζομένων Φιλελλήνων ο λόρδος Βύρων. Κανείς ξένος και ελάχιστοι Έλληνες τιμήθηκαν όσο εκείνος στη συνείδηση των Ελλήνων. Η επιρροή του στην πατρίδα του και κυρίως ο θάνατός στο Μεσολόγγι, οδήγησαν στη μεταστροφή υπέρ των αγωνιζομένων Ελλήνων, τη μεγαλύτερη δύναμη της εποχής. Είναι το κορυφαίο παράδειγμα και σύμβολο του Φιλελληνισμού.

Συνεχίζουμε να ζούμε εδώ και 8 χρόνια σε μια δύσκολη εποχή για ένα περήφανο λαό, όπως ο δικός μας. Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα που εναλλάσσονται οι προθέσεις βοήθειας, με τις σκέψεις επιφύλαξης και τα λόγια περιφρόνησης. Η Ελλάδα είναι σημείο αναφοράς για λάθος λόγους. Ο μόνος δρόμος που μπορούμε να πάρουμε σε αυτή τη συγκυρία είναι εκείνος της εθνικής ανάτασης και της εθνικής ενότητας. Να κοιτάζουμε μπροστά, να ενεργούμε για το μέλλον και να μην κοιτάμε πίσω. Αυτή είναι η μόνη δυνατή πορεία λύτρωσης.

Αντιλαμβανόμενοι τα λάθη μας να αφυπνίσουμε τις αρετές μας. Να αναδείξουμε την αξιοσύνη μας. Να αποδείξουμε σε φίλους και επιφυλακτικούς ότι είμαστε άξιοι και της ιστορίας μας και του μέλλοντός μας.

Και οφείλουμε όλοι και τώρα και τα επόμενα χρόνια, με κοινές δράσεις να ενδυναμώσουμε σε συνεργασία και με τον Ελληνισμό της Διασποράς ένα νέο κύμα Φιλελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Το μπορούμε.

Αναγνωρίζοντας όσους μας αναγνώρισαν, τιμούμε σήμερα και πάντα τη μνήμη των Φιλελλήνων, που ήταν όλοι Έλληνες σε όλα, εκτός από την καταγωγή.

 

Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τους αξιωματικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος
Επόμενο άρθρο Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης σε περιοχή των Τρικάλων