Ο Δήμος Τρικκαίων παραλαμβάνει το Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Μονής


 Δυο σημαντικά έργα για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρικκαίων παραλαμβάνει η δημοτική αρχή. Ειδικότερα στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής τόσο για το Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Μονής, όσο και για τον αποκαταστημένο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας.

 Χώρος απορριμμάτων

Μεταξύ των δυο σημαντικών έργων που προαναφέρθηκαν είναι αυτό της αποκατάστασης των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ, ενώ η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου προέρχεται μέσα από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Η εκπόνηση της μελέτης του έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) ν. Τρικάλων, η διαδικασία της δημοπράτησης έγινε βάσει της συγκεκριμένης μελέτης ενώ ο εργολάβος εκτέλεσης του έργου αναδείχθηκε εταιρία η προσέφερε έκπτωση 50,15%, ενώ ο προϋπολογισμός του έφθασε τις 131.532,42 ευρώ συν Φ.Π.Α.

Το συμφωνητικό της εργολαβίας μεταξύ του δημάρχου του Δήμου Εστιαιώτιδας και του αναδόχου του έργου υπογράφηκε στις 9 Οκτωβρίου 2007 για ποσό 131.532,42 ευρώ με τον Φ.Π.Α., ενώ η συνολική προθεσμία κατασκευής είναι 6 μήνες. Το έργο περαιώθηκε στις 8 Απριλίου 2008. Η δαπάνη του έργου ανήλθε στο ποσό 116.278,22 ευρώ. Σημειωτέον ότι το πρακτικό της δημοπρασίας εγκρίθηκε με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Εστιαιώτιδας, ενώ για το εν λόγω έργο έγινε συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής η οποία στις 7 Ιουλίου 2011 προέβη στην προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.

Πολιτιστικό Κέντρο

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πολιτισμού για το Δήμο Τρικκαίων με τη μελέτη του να προϋπολογίζεται σε 412.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ενώ η σύνταξή της έγινε από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων. Η εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου αναδείχθηκε με δημοπρασία και έκπτωση της τάξης του 47,26%.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το συμφωνητικό της εργολαβίας μεταξύ του δημάρχου του Δήμου Τρικκαίων και του αναδόχου του έργου υπογράφηκε στις 28/09/2009 για ποσό 217.281,12 ευρώ πλέον Φ.Π.Α, η συνολική προθεσμία κατασκευής ήταν 365 ημέρες, ενώ απαιτήθηκε η χορήγηση παράταξης μέχρι και την 20η Φεβρουαρίου 2011.

Έτσι η περαίωση των εργασιών έπρεπε να συντελεσθεί μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 και το έργο τελικά ολοκληρώθηκε στις 28 του ίδιου μήνα.

Επισημαίνεται ότι βάσει των διατάξεων της σχετικής Νομοθεσίας η κατασκευή ενός έργου λήγει με την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής.

Τέλος να επισημανθεί πως για το έργο συγκροτήθηκε η επιτροπή παραλαβής η οποία στις 7 Ιουλίου 2011 προέβη στην προσωρινή παραλαβή του έργου με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου, όπως εξάλλου γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Προηγούμενο άρθρο ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΑΜΟΥΛΙΟΥ- πραγματοποιήθηκε αυτοψία από το Χρήστο Μιχαλακη
Επόμενο άρθρο Νέα μπάλα για τις τίγρεις του Ζωολογικού μας Κήπου