Ειδήσεις

Ο Δήμος Τρικκαίων επιλύει τα προβλήματα των διδακτηρίων


Με νέα, κεντρική διαχείριση χρημάτων, με αυξημένες πιστώσεις, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, ο Δήμος Τρικκαίων επιλύει τα προβλήματα των διδακτηρίων. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-18 και ενάμισι μήνα μετά την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης ζημιών στα σχολεία, ήρθε η ώρα των συναντήσεων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Γιάννης Κωτούλας, συγκάλεσαν σύσκεψη με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων που εδράζουν στον Δήμο.
Κύριο αντικείμενο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η συνεργασία για να ξεκινήσει μια σχολική χρονιά με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Μια συνεργασία που υπήρξε και ενισχύεται, με παλιούς και νέους διευθυντές/τριες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως, δε, τόνισε η κ. Λεβέντη, οι προτεραιότητες τίθενται και η συνεργασία υπάρχει για να μειώνονται τα προβλήματα.
Ενώ ο κ. Κωτούλας αναφέρθηκε στην αλλαγή των δεδομένων:
– η Σχολική Επιτροπή θα πληρώνει τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ
– η Σχολική Επιτροπή θα πληρώνει κεντρικά την προμήθεια υλικών
– από τα σχολεία θα γίνεται η πληρωμή των υλικών από την τοπική αγορά, προς τόνωσή της.
Με τον τρόπο αυτόν, αφ’ ενός θα επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές, αφ’ ετέρου θα υπάρχει χρηματοδοτική ροή στην αγορά του Δήμου. Ταυτοχρόνως, ο κ. Κωτούλας ανακοίνωσε την ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής και διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά για θέματα διδακτηρίων και αναγκαιοτήτων στα σχολεία. Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι διευθυντές/ριες έθεσαν θέματα των σχολείων τους, εστιάζοντας στην ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων, με στελέχη της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού (οι κ.κ. Αντωνιάδου και Μπατατέγας) να καταγράφουν και να εξειδικεύουν.
Υπενθύμισε πάντως ο κ. Κωτούλας ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούλιο, με σημαντικές εργασίες σε ελαιοχρωματισμούς σχολείων, σε συνδέσεις με δίκτυο φυσικού αερίου, σε επισκευές μεγάλης κλίμακας (στέγες, υδρορροές κ.α.), καθώς και σε καλλωπισμούς. Αυτοί οι τελευταίοι εντείνονται αυτές τις ημέρες, με ορόσημο την 11η Σεπτεμβρίου.
Η σύσκεψη με διευθυντές θα συνεχιστεί και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Χαλάρωμα σε Ελάτη και Περτούλι για τα Τρίκαλα BC
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία