Ειδήσεις

«Ο,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ»… στη μεγάλη συναυλία για τον Βασίλη Τσιτσάνη στα Τρίκαλα


Οι μαγικές νότες του Βασίλη Τσιτσάνη με απάνθισμα δεκάδων πανέμορφων τραγουδιών του αντήχησαν στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων και, μέσω του Β΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ ζωντανά, σε όλη την Ελλάδα. Το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2024, η επετειακή αυτή συναυλία έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το ολοήμερο αφιέρωμα του Β΄ Προγράμματος στον μεγάλο τρικαλινό μουσικό δημιουργό. Συνδυάστηκαν, έτσι, η πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, με την πρωτοβουλία της Ε.ΡΑ, με αποτέλεσμα αισθητικά όμορφο, έντονα πληροφοριακό (στις εκπομπές ακούστηκε πλήθος στοιχείων για τον δημιουργό) και νοσταλγικό.
Όπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στον σύντομο χαιρετισμό του: «Η μουσική του Τσιτσάνη βρίσκει πάντα χώρο, από τις φιλικές παρέες μέχρι τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου. Αυτό όμως  που μετράει περισσότερο είναι ότι η μουσική του βρίσκεται στην καρδιά των Τρικαλινών και όλων των Ελλήνων, στην πατρίδα μας και στα πέρατα του κόσμου».
Οι εκδηλώσεις είχαν επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη και 109 από τη γέννησή του, ακριβώς την ίδια ημέρα (18 Ιανουαρίου).
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας, αναφερόμενοι αμφότεροι στο έργο του Τσιτσάνη.
Οι εκατοντάδες τρικαλινοί/ες και οι χιλιάδες ακροατές του Β Προγράμματος απόλαυσαν μια συναυλία που διέτρεξε το έργο του δημιουργού του λαϊκού μας τραγουδιού, με επιτυχίες που δεν ξεχνιούνται και τραγουδιούνται από όλους και όλες, σε κάθε στιγμή της ζωής μας: «Ό,τι κι να πω δε σε ξεχνώ», «Μάγισσα της αραπιάς», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Αργοσβήνεις μόνη», «Της γερακίνας γιος» και δεκάδες άλλα, που πάντα βρίσκονται στην καρδιά και τα χείλη όλων.
Ευχαριστίες από την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη απευθύνθηκαν στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, στη διοίκηση του Μουσείου Τσιτσάνη,  στους αντιδημάρχους Μιχάλη Λάππα  και Σοφία Αλεστά. Επίσης,  στη διοίκηση της ΕΡΤ, στον διευθυντή Ραδιοφωνίας Φώτη Απέργη, στη διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος Μαρία Κοζάκου, καθώς και σε όλους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και τους τεχνικούς που φρόντισαν για τη ζωντανή μετάδοση των εκπομπών από το Μουσείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Κώστα Θωμαΐδη, που ενέταξε στην εκπομπή του τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.
Παρέστη σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρικκαίων, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος και εκπρόσωπος της ΣΜΥ.
Ερμήνευσαν ο Παντελής Θαλασσινός και οι τρικαλινοί Μπάμπης Αντωνίου, την Κωνσταντίνα Πάλλα και Σίσσυ Παπαγιαννούλη.

Την ορχήστρα απάρτιζαν οι τρικαλινοί μουσικοί:
Πιάνο ενορχήστρωση Σάκης κοντονικόλας, Κιθάρα Δημήτρης Τυχάλας, Κλαρίνο Νεκτάριος Παπαγεωργίου, Βιολί Στέφανος Σεγκέρογλου, Μπουζούκι Γιώργος Ρέτος – Βασίλης Μητσιάκης, Μπάσο Γιάννης Καρακαλπακίδης, ντραμς Στέλιος Καραγιώργος.

Ανάγνωση κειμένων Στέλιος Καραγιώργος – Θεοδώρα Σαργιώτη. Επιμέλεια κειμένων Στέλιος Καραγιώργος, Γιώργος Τσιαντούλας.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 22/01/2024 έως 28/01/2024
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική ομιλία στο ΚΗΦΗ Δ. Τρικκαίων