Ειδήσεις

Ομοφωνία και σύμπνοια στις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων – Πρόεδρος ο Γιώργος Παναγιώτου


Με ομοφωνία και σύμπνοια στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 οι δημαιρεσίες για τη νέα δημαρχιακή περίοδο 2024-2028. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ομόφωνα, με πρόεδρο (για δεύτερη φορά) τον Γιώργο Παναγιώτου, αντιπρόεδρο την Παρασκευή Βότσιου και γραμματέα την Εφη Στάμου. Η εκλογή έγινε δι’ ανατάσεως της χειρός, φανερή, όπως προβλέπει ο νόμος. Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ζιώγας, συγχαίροντας κάθε σύμβουλο για την εκλογή του/της.

Σακκάς: Το Σώμα μπορεί να πάει τον Δήμο μας πιο ψηλά

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε σε δύο σημεία: στο να τιμηθεί η ψήφος του τρικαλινού λαού με αίσθημα ευθύνης και στη συμπόρευση για έναν καλύτερο Δήμο, με κάθε παράταξης τηρώντας τον ρόλο του. «Το ανανεωμένο κατά 45% περίπου είναι σε θέση να πάει τον Δήμο μας πιο ψηλά», τόνισε ο κ. Σακκάς, απευθύνοντας ευχές σε όλους και όλες.

Δηλώσεις Ηλιάδη – Καΐκη

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε», Γιώργος Ηλιάδης ανέφερε ότι η αντιπολίτευση θα κινηθεί με το να δίνει στήριξη στη δημοτική αρχή, αλλά και να ασκεί αυστηρή κριτική, όπου πρέπει. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης χαρακτήρισε τη χρονιά ως αγωνιστική, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος της παράταξης θα ασκεί πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με συμμετοχή στους αγώνες των δημοτών.

Ευχαριστίες Παναγιώτου και τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας

Ο κ. Παναγιώτου ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Νίκο Σακκά για την πρόταση και όλα τα μέλη του Σώματος για την εκλογή, επεσήμανε τη σημαντικότητα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα που συζητά, προς όφελος των δημοτών. Ζήτησε, ταυτοχρόνως, συνέπεια από τα μέλη του, ενώ προανήγγειλε την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη σύσταση άτυπης επιτροπής. Αυτή, αποτελείται από το προεδρείου του Σώματος και τον επίσης νομικό, δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Βαβύλη.

Από την πλευρά τους, η αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Σώματος Παρασκευή Βότσιου και Εφη Στάμου, εξέφρασαν ομοίως τις ευχαριστίες τους για την πρόταση και την εκλογή. Η κ. Βότσιου, επίσης, τόνισε τη σημασία της παρουσίας των συμβούλων στις συνεδριάσεις, μιλώντας και για τον ουσιαστικό ρόλο της αντιπολίτευσης. Η κ. Στάμου έδωσε έμφαση στην υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε και κοπή βασιλόπιτας, με παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αρχιμανδρίτη Αλεξίου Κανίνα, ο οποίος, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Πολιτείας, αλλά και στη συνεργασία τους προς όφελος της κοινωνίας.

Εκλογή Δημοτικής Επιτροπής

Η νέα δημοτική περίοδος επεφύλαξε αλλαγή στις επιτροπές. Καταργήθηκαν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και τη θέση τους πήρε η Δημοτική Επιτροπή. Για αυτή, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με διαφορετική κάλπη για τη συμπολίτευση και για την αντιπολίτευση συνολικά.
Πρόεδρος ορίστηκε από τον Δήμαρχο, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Σοφία Αλεστά. Στον σύντομο χαιρετισμό της και αφού ευχαρίστησε τον κ. Σακκά για τον ορισμό, δεσμεύτηκε για συνεργασία, καθώς «προέχει η αναμέτρηση με τα προβλήματα της καθημερινότητας και ο αγώνας για τη βελτίωσή της», μέσω της ορθής λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής.
Μετά τις προτάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και τη διεξαχθείσα ψηφοφορία, μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι Κώστας Αργυρίου, Γιώργος Καταβούτας, Εφη Λεβέντη, Δήμητρα Νάτσινα, Ζωή Παπαναστασίου. Αναπληρωματικοί οι Μιχάλης Λάππας, Παναγιώτης Ντιντής, Βασίλης Τσιούτσιας, Θωμάς Μερτσιώτης, Χρήστος Ζαραμπούκας.
Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι Γιώργος Καΐκης, Γιώργος Ηλιάδης, Αντώνης Λάππας. Αναπληρωματικοί οι Γιάννης Τριγώνης, Λόρεν Κασσοπούλου, Λάμπρος Ντουρλιός.

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για τις παρατυπίες στη διάθεση της φέτας ΠΟΠ
Επόμενο άρθρο Σε εκπαίδευση τεχνικών – μηχανικών σε τεχνολογίες Smart Cities προσκαλεί ο Δήμος Τρικκαίων