Ειδήσεις

Ομορφη εκδρομή του Δ΄ΚΑΠΗ Δ. Τρικκαίων


Την Πέμπτη 16/11/2023 το Δ παράρτημα ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην Αγία Αναστασία Φαρμακολύτριας Θεσσαλονίκης. Η ημέρα ήταν καλή με καθαρό γαλάζιο ουρανό. Ξεκινήσαμε από το χώρο του Δ ΚΑΠΗ, ύστερα από μια σύντομη στάση για καφεδάκι κατευθύνθηκε προς το μοναστήρι. Ενώ είχαμε προγραμματίσει να πάμε προς ένα μοναστήρι ύστερα από επιθυμία των μελών επισκεφτήκαμε πρώτα την Ιερά Μονή του Αγίου Παϊσίου που ήταν κοντά. Ο χώρος κατανυκτικός, βρίσκεται στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης κοντά στα Βασιλικά και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας είναι γυναικεία μονή και ιδρύθηκε το 1967. Πνευματικός καθοδηγητής υπήρξε ο Αγιος Παΐσιος.

Ύστερα από ένα σύντομο προσκύνημα κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή. Η Αγία Αναστασία γεννήθηκε στην Ρώμη στα τέλη του 3 αιώνα μ.Χ. Η Αναστασία βαπτίστηκε χριστιανή και ανατράφηκε από την μητέρα της. Διέθεσε τα πλούτη της το χρόνο και την αγάπη της προς τους φυλακισμένους χριστιανούς. Ομως ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός διέταξε τη σύλληψη και την θανάτωσή της. Η μνήμη της γιορτάζεται στις 22 Δεκεμβρίου. Η Αγία Αναστασία θεράπευσε τις ψυχικές ασθένειες και έλυνε την μαγεία.

Ο μοναχός φιλόξενος μας ξενάγησε στο χώρο του ωραίου μοναστηριού και μας μίλησε για την ιστορία του. Η Ιερά πατριαρχική Μονή ιδρύθηκε στα τέλη του 9αιωνα από τη Θεοφανώ, γυναίκα του Λέοντα του Σοφού. Συνεχίζοντας κατευθυνθήκαμε προς μια κοντινή ταβέρνα. Η αποζημίωση μας ήταν όταν σταματήσαμε στην παραλία Θεσσαλονίκης για καφέ. Ο Λευκός Πύργος, η θέα του Θερμαϊκού, το δροσερό αεράκι και μια γεύση Χριστουγέννων από το στολισμό των μαγαζιών μας γέμισε με αισιοδοξία.

Γυρίσαμε πίσω στην πόλη μας με θετική ενέργεια και καλή διάθεση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την  πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής το τουριστικό γραφείο του κ. Καραθαναση, από τη συντονιστική επιτροπή τον κ. Σωτήρη Παπαβησσαρίου για την άψογη συνεργασία του από το προσωπικό την κοινωνική λειτουργό κ. Παναγιώτα Σιώτα και την εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού κ. Ελένη Γκούμπλια.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του Δ΄ ΚΑΠΗ.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή τα 34α Ελευθέρια στον Πλάτανο του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Δωρεάν ταινίες της πλατφόρμας CINEDU για μαθητές/τριες στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων