Ομιλία στην ιδιαίτερη πατρίδα του Φώτη Κουβέλη


Με έντονο συμβολισμό έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιώργος Παπασίμος, υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του Προέδρου του κόμματος, (όπως εξ άλλου έπραξε και ο ίδιος), για να τονίσει δύο πράγματα:

  • Οι Τρικαλινοί και Τρικαλινές, επιλέγοντας στην κάλπη τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, θα έχουν τη στήριξη ενός Προέδρου κόμματος του διαμετρήματος του Φώτη Κουβέλη.
  • Η ευρύτερη περιοχή της Πύλης και του ορεινού όγκου μπορούν να ελπίζουν σε αντιστροφή του κλίματος αναπτυξιακής υστέρησης.

Ο Γιώργος Παπασίμος ανέλυσε το Πρόγραμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. που αναφέρεται στην ανάπτυξη της χώρας, εξειδικεύοντάς το τοπικά, σε συνάρτηση με παλαιότερες προτάσεις και του ιδίου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο:

  • Η αναγκαία κατασκευή φραγμάτων, (φράγμα Πύλης, λειτουργία φράγματος Μεσοχώρας), λιμνοδεξαμενών και φορέα διαχείρισης υδάτων.
  • Η ενίσχυση του τουρισμού με επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου, (Καλαμπάκα, Ασπροπόταμος, Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καλαμπάκα).
  • Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας της περιοχής.

Ανέφερε ότι οι προσεχείς εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να αποτελέσουν το νέο ορόσημο για την Ελλάδα με την ανατροπή του δικκοματισμού και το τέλος του κλεπτοκρατισμού.

Έκανε λόγο για το ιστορικό καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη, που δεν ανήκει στο ιδιοτελές παρασιτικό τμήμα, να κόψει τον ομφάλιο λώρο της παρακμής, της πελατειακής λογικής, της διαφθοράς και της μετριοκρατίας, που το καθένα τροφοδοτεί τον κλεπτοκρατισμό.

 

Παράλληλα, η ισχυρή ενίσχυση των προοδευτικών – δημοκρατικών δυνάμεων και ιδιαίτερα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, (ΔΗΜ.ΑΡ.), θα αποτελέσει την εγγύηση, όχι μόνο για το τέλος της παρακμής, αλλά και τη δημιουργία της ελπίδας για την ανασυγκρότηση της χώρας και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών τάξεων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, που ωθείται σε βίαιο εκπατρισμό.

Ο κ. Παπασίμος κατέληξε: «Οι προσεχείς Εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι για την Ελλάδα. Η ψήφος μας θα έχει δραματικό διλημματικό χαρακτήρα και λαμβάνει στοιχεία ιστορικής ατομικής ευθύνης για κάθε Έλληνα. Ή θα ενισχυθούν ισχυρά οι προοδευτικές δυνάμεις για την αποτελεσματική επαναδιαπραγμάτευση με το νεοφιλελεύθερο Ευρωπαϊκό «ιερατείο». Ή θα παραμείνουμε σε πλήρη υποδούλωση, εάν οι δυνάμεις του δικομματισμού «υφαρπάξουν» την ψήφο μας».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελαιόλαδο σε προσιτή τιμή στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση Κ. Σκρέκα στην Καλαμπάκα