Ειδήσεις

Ομάδα ρομποτικής από το Κιλκίς στον Δήμο Τρικκαίων


Ομάδα ακαδημίας ρομποτικής από το Κιλκίς υποδέχθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Η ακαδημία Microstudies Robotics, που εδρεύει στη μακεδονική πόλη, δραστηριοποιείται στην πληροφορική και τη ρομποτική, με ομάδες της να έχουν πάρει μέρος σε διαγωνισμούς, με διακρίσεις στην καινοτομία και τη μηχανική της ρομποτικής σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Η επίσκεψη στον Δήμο Τρικκαίων μας « έγινε τυχαία, καθώς είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία», όπως τόνισαν οι προπονητές κ.κ. Γκόραν Μιχαήλοβιτς και Ελένη Καλαϊτζίδου, αφού «στόχος της ακαδημίας μας είναι, παράλληλα με την εκπαιδευτική και την αγωνιστική δράση της, να έρχεται σε επαφή με εταιρείες, φορείς και με άλλες σχολές για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών».

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο κ. Παπαστεργίου αρχικώς παρουσίασε καινοτόμες δράσεις και εφαρμογές που υλοποιούνται στον Δήμο, με απτά αποτελέσματα.
Οι επισκέπτες/τριες στα Τρίκαλα επισκέφθηκαν και τον μύλο Ματσόπουλου, ενώ συναντήθηκαν και με την τρικαλινή ομάδα Robotexperts, ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες, ενώ της ευχήθηκαν καλή επιτυχία, αφού θα πάρουν μέρος τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, στο Μαρόκο. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στα Μετέωρα.

Η ακαδημία Microstudies Robotics  «ευχαριστεί τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τους συνεργάτες του στο Δήμο Τρικκαίων για τη θερμή υποδοχή τους στους μαθητές και τους γονείς της ακαδημίας μας».
* Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται με τη σύμφωνη γνώμη γονέων – κηδεμόνων

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει σταθερά τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών
Επόμενο άρθρο Μουσική ξενάγηση στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων για το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δ. Τρικκαίων