Ολοκληρώνονται οι εργολαβίες του οδικού δικτύου Μετεώρων με την ασφαλτόστρωση του


 Με την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Μετεώρων, ολοκληρώνονται οι εργολαβίες του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο απομένουν μικρές λεπτομέρειες για την παράδοσή του από τον εργολάβο.

Η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον και τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων έργων.

Την Δευτέρα 19-09-2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού κυκλώματος Μετεώρων, συνοδευόμενος από τον εργολάβο του έργου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την γρήγορη πρόοδο των εργασιών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Πίνδος συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή και παρέχει ασφάλεια στα εκατομμύρια επισκεπτών που προσέρχονται στη Μοναστική Κοινότητα των Μετεώρων.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούσαν στα χωματουργικά (εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες – ημιβραχώδες μετά της μεταφοράς σε οποιαδήποτε απόσταση), τεχνικά (εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, λιθεπενδύσεις ορατών επιφανειών τοίχων, διαμόρφωση όψεων λιθοδομών ανώμαλου χωρικού τύπου), οδοστρωσία και ασφαλτικά.

Προηγούμενο άρθρο Τρεις ώριμες μελέτες κατατέθηκαν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) από το Δήμο Πύλης
Επόμενο άρθρο Στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού «Άγιος Βησσαρίων» ο Ηλ. Βλαχογιάννης