Ειδήσεις

Ολοκληρωμένα έργα για τένις και μπάσκετ στα Τρίκαλα


Ολοκληρωμένα έργα για τένις και μπάσκετ από τον Δήμο Τρικκαίων. Με σύμβαση που υπογράφτηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκινά άμεσα το έργο «Ανακατασκευή εξωτερικών γηπέδων αθλητικών κέντρων Πυργετού & Μπάρας» με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ και ανάδοχο την εταιρεία Π. Σγουραλής και Σία με έκπτωση 58,21%. Η σύμβαση υπογράφτηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και στο εκπρόσωπο της εταιρείας. Τα χρήματα προέρχονται από τον Δήμο, ως επιστροφή στους πολίτες, αποτέλεσμα της συνετούς οικονομικής διαχείρισης,
Το έργο έχει δύο σκέλη. Το ένα, η αποκατάσταση τριών γηπέδων αντισφαίρισης, στην περιοχή της Μπάρας, πίσω από το κλειστό γυμναστήριο. Το δεύτερο, η μετατροπή γηπέδου πετοσφαίρισης σε γήπεδο αντισφαίρισης στον Πυργετό.
Συγκεκριμένα:

Γήπεδα αντισφαίρισης
Στο υφιστάμενο γήπεδο τένις θα γίνει ανακαίνιση του ακρυλικού συνθετικού τάπητα και τις απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες, χρωματισμός, χάραξη και διαγράμμιση του γηπέδου.
Μετατροπή γηπέδου πετοσφαίρισης σε γήπεδο αντισφαίρισης
Το γήπεδο βόλεϊ θα μετατραπεί σε γήπεδο τένις, με αποκατάσταση ακρυλικού δαπέδου, συντήρηση και ελαιοχρωματισμό της υπάρχουσας περίφραξης και μεταφορά της ανάμεσα στα δύο γήπεδα, κατασκευή νέας περίφραξης, αντικατάσταση εσχάρων υδροσυλλογής και περιμετρικός ηλεκτροφωτισμός.

Γήπεδο Μπάσκετ
Στο γήπεδο μπάσκετ θα γίνει μερική αποκατάσταση του ακρυλικού δαπέδου, συντήρηση και ελαιοχρωματισμός της υπάρχουσας περίφραξης και αντικατάσταση συρματοπλέγματος, αντικατάσταση εσχάρων υδροσυλλογής, τοποθέτηση πίνακα (ταμπλώ) μπασκέτας ολυμπιακού τύπου.
Συνολικά στα γήπεδα θα γίνουν κάποιες εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου, ως εξής:
1. Αποκατάσταση των πλακών πεζοδρομίου γύρω από τα δέντρα και γενικότερα του περιβάλλοντος χώρου
2. Αντικατάσταση καλύμματος φρεατίου

Στον Πυργετό
Το γήπεδο πετοσφαίρισης θα μετατραπεί σε γήπεδο αντισφαίρισης, με αποκατάσταση ακρυλικού δαπέδου και όλες τις προβλεπόμενες εργασίες
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τα ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθρο Σημαντικά έργα του Δ. Τρικκαίων στον Παλαιόπυργο