Ειδήσεις

Οκτώ νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 24,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών


 Οκτώ νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 24,8 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξηςμεταξύ του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Πρόκειται για έργα που εντάσσονται, κυρίως, στις παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών και δικτύων που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια χαρακτήρα μονιμότητας στην περιοχή μας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν και είμαστε διαχρονικά παρόντες,συντονιστήκαμε και συνεργαστήκαμε όλοι μαζί Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμοι, ΕΛΓΑ και κάναμε το αδύνατο δυνατό ενεργοποιώνταςπρωτοπόρες διαδικασίες και ευεργετικά νομοθετήματα. Το ΣχέδιοΑνασυγκρότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωράει με ταχύτητα αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα για τη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων, που στο εξής φαίνεται ότι θα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά,έντονα και απρόβλεπτα,λόγω της κλιματικήςκρίσης. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράψαμε όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ολοκληρώσαμε τις μελέτες και τα τεχνικά δελτία, που ήταν απαραίτητα για να προχωρήσουν τα έργα και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίησή τους».

Προηγούμενο άρθρο Λαμπερή πρωτοχρονιάτικη ποδηλατάδα στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Έμπρακτη αγάπη και στήριξη σε πυρόπληκτη οικογένεια, το πρώτο μήνυμα του 2023