Ειδήσεις

Οι πολιτικοί μηχανικοί του ΑΠΘ «σπουδάζουν» και στα Τρίκαλα


Τους νέους επιστήμονες πολιτικούς μηχανικούς υποδέχθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 ο Δήμος Τρικκαίων. Συνολικά 45 φοιτητές/τριες του Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος (T.Y.T.Π.), του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ βρέθηκαν στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο διήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής. Με συνοδούς τους τους καθηγητές κ.κ. Αντιγόνη Ζαφειράκου, Καραμπά και Ιωαννίδου, στο Δημαρχείο Τρικκαίων τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα των δράσεων της σύγχρονης πόλης που επιδιώκει να είναι ο Δήμος, με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες (τεχνολογία, καινοτομία, πρωτογενής τομέας, βιώσιμη κινητικότητα κ.α.),παρόντος και του αντιδημάρχου παιδείας κ. Ακη Αναστασίου. Ακολούθως το στέλεχος της e-triakla ΑΕ κ. Λ. Βαβίτσας έκανε μια περιεκτική παρουσίαση επιτευγμάτων του Δήμου και της ανώνυμης εταιρείας, κυρίως σε δράσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία και τον τουρισμό (λεωφορείο χωρίς οδηγό, προγράμματα e-health, Μύλος των Ξωτικών, ACTIVAGE κ.α.).
Στη συνέχεια οι φοιτητές/τριες ενημερώθηκαν για όλο το φάσμα των δράσεων της Smart Trikala σε κάθε επίπεδο που αυτές προωθούνται (fleet management, διαχείριση απορριμμάτων, εξυπηρέτηση πολιτών, open mall, διαφάνεια, πιλοτικά προγράμματα στάθμευσης, φωτισμού κ.α.) από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου κ. Θανάση Μιχαλάκη.
Η διαδρομή των ακαδημαϊκών πολιτών συνεχίστηκε σε αξιοθέατα της πόλης και σε έργα υδραυλικής φύσης στα Τρίκαλα και στην ύπαιθρο.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Αγοραστός για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών
Επόμενο άρθρο Και εργασίες οδοφωτισμού στο κέντρο των Τρικάλων