Ειδήσεις

Οι νότες κυριάρχησαν στα Τρίκαλα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2023


Με νότες στην πόλη, στο Δημοτικό Ωδείο, στο θεατράκι του Ληθαίου, τίμησαν, ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Η πιο μεγάλη ημέρα του χρόνου, η 21η Ιουνίου, είναι από το 1982 αφιερωμένη στη μουσική και τα Τρίκαλα – πατρίδα διάσημων και σπουδαίων καλλιτεχνών – δε θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή τη γιορτή.

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων φιλοξένησε την κεντρική εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για μια γιορτή που οι δομές του Δήμου Τρικκαίων τιμούν και στηρίζουν, αναδεικνύοντας το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο που υλοποιείται.
Εξάλλου, η ίδια η βραδιά ήταν γεμάτη από συμμετοχές: Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου (διεύθυνση χορωδίας Ελένη Ζιάκα), Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων (διεύθυνση Φιλαρμονικής Μαίρη Μητσοπούλου), Σύνολα Μουσικής Δωματίου (υπεύθυνη καθηγήτρια Χάρις Σαφαρή), Σύνολα Εγχόρδων (διεύθυνση Δημήτρης Μπέλλος), Σύνολα Σύγχρονης Μουσικής (Υπεύθυνοι Καθηγητές Γιώργος Αλεξανδρής, Κώστας Λάμπας, Στέργιος Χάτος).
Την πανδαισία είχαν «προαναγγείλει», η Χορωδία Δωματίου Voci Intonate της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, που υπό τη διεύθυνση της Ελένης Ζιάκα τραγούδησαν μπροστά από το Δημαρχείο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αλλά και η Δημοτική Φιλαρμονική, που μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης και με μουσική έφτασε από τη γέφυρα Ασκληπιού στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων.
Το βράδυ, σειρά πήρε μουσικό σχήμα που επέλεξε το Μουσείο Τσιτσάνη. Στο μαγευτικό Θεατράκι του Ληθαίου, ο Μπάμπης Αντωνίου, η Δήμητρα Καλιάρα και η Μαρία Καλαμπόκα γέμισαν με νότες λαϊκές τη βραδιά, με την υποδοχή να γίνεται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου, Στέλιο Καραγιώργο.
Πάντως ο εορτασμός της Ημέρας Μουσικής συνεχίζεται. Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 δίνεται Μαθητική Συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο (στις 19:30) από την Τάξη βιολιού της Στέλλας Τσιαρδάκα και την Τάξη πιάνου Δάφνης Μπίζιου και Βιργινίας Πουλιάνα, του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων. Επίσης, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 θα δοθεί νέα Μαθητική Συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο (στις 20:00) από την Τάξη φλάουτου του Βασίλη Παπανδρεόπουλου και την Τάξη πιάνου Δάφνης Μπίζιου και Βιργινίας Πουλιάνα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά, η πρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Νικολέτα Μπρουζούκη, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Γ. Καρατώλος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο «Το φως που καίει... Κώστας Βάρναλης» σε παράσταση στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: Αυτόνομα Συστήματα και Ρομποτική