Ειδήσεις

Οι Θεσσαλοί της Αττικής γιόρτασαν την απελευθέρωση της Θεσσαλίας


Τα εκατόν τριάντα έξι χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στα πλαίσια των καταστατικών δεσμεύσεων του, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Θεσσαλική Γη».

Στα πλαίσια της τιμητικής εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε  Πανηγυρική Δοξολογία, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή παραδοσιακών αγημάτων και παρευρισκόμενων στο Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος. Οι επίσημοι εκπρόσωποι Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας κατέθεσαν στεφάνι συγκεκριμένα οι κ.κ: ο Δρ.Στέφανου Κούτρα Πρόεδρο «Πανθεσσαλικής Στέγης», ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κα.Παλιού Κατερίνα εντεταλμένη στα θέματα διεθνών Σχέσεων ενώ εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Θεσσαλός Βουλευτής ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Στο τιμητικό άγημα έλαβαν μέρος μέλη συλλόγων, ντυμένοι με παραδοσιακές θεσσαλικές φορεσιές, ενώ μετά την κατάθεση Στεφάνων ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος παρουσίαση παραδοσιακών χορών  από Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας. Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους που συμμετείχαν και ιδιαίτερα εκείνους που ήρθαν από τη Θεσσαλία και τη Φλώρινα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ιερή αυτή μέρα.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο άγημα και στους παραδοσιακούς χορούς είναι οι εξής:

Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας, Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος», Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής «Ο Πηνειός».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, η οποία έδωσε μια μεγαλοπρέπεια στην εκδήλωση. Τελετάρχης της επετείου ήταν ο κ. Κώστας Τσώρας Αντιπρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε πρώην Βουλευτές, Προέδρους και μέλη των Θεσσαλικών Σωματείων της Αττικής, θεσσαλών και φίλων της παράδοσης που παρευρέθηκαν και βοήθησαν στην ενδυνάμωση της σημαντικής αυτής Θεσσαλικής εορτής. Ευχαριστίες επίσης στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε για την προβολή spot κάλεσμα για την εκδήλωση σε Μετρό και Ηλεκτρικό στην Αθήνα, την Εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Μάνεση στον AlphaTV για την απευθείας σύνδεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Σύνταγμα, και τον Πατέρα Μάξιμο για την φιλοξενία στην εκκλησία του στην Αγία Αικατερίνη στην πλάκα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξετάσεις της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειριστών μηχανημάτων έργου
Επόμενο άρθρο Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για τους πλειστηριασμούς