Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν την ένωση τους σε πανελλήνιο επίπεδο


Παρουσία εκπροσώπων θεσσαλικών πολιτιστικών φορέων και εκπροσώπων πολιτικών αρχών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή  20 Μαΐου 2012 στην Καρδίτσα  συνάντηση – συζήτηση για τη δημιουργία Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των θεσσαλικών συλλόγων.

Το μήνυμα ισχυρό και ενωτικό «να προχωρήσουν οι Θεσσαλοί μονοιασμένοι , ώστε να επιτύχουν τους βασικούς  στόχους  , οι οποίοι μεταξύ άλλων πρέπει να είναι :

1. Η διάσωση και η προβολή των ιστορικών και λαογραφικών   στοιχείων της Θεσσαλίας .

2. Η χαρτογράφηση και η δικτύωση όλων των θεσσαλικών πολιτιστικών συλλόγων της Ελλάδας και η δράση αυτών .

3. Η τουριστική προβολή της Θεσσαλίας μέσα από τα υλικά ευρήματα της ανθρώπινης δημιουργίας (αρχαιολογικοί χώροι , μνημεία κ.ά.) και τις σπάνιες ομορφιές που διαθέτει .

4. Η προβολή της Θεσσαλίας , όπως αυτή καταγράφεται , μέσα από τις σύγχρονες μορφές τέχνης .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με τη δομή που πρέπει να έχει το υπό ίδρυση συντονιστικό όργανο και τις αρχές που πρέπει να διέπουν το καταστατικό. Η άμεση αναγκαιότητα που προέκυψε είναι ότι πρέπει αρχικά να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των θεσσαλικών συλλόγων ανά την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να επιτευχθεί η , κατά το δυνατόν , καλύτερη ενημέρωση και μεγαλύτερη εκπροσώπηση προκειμένου η όλη προσπάθεια να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα .Κατόπιν τούτου ορίστηκε μια άτυπη ομάδα εθελοντών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας , οι οποίοι θα εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση .

Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με αποφασιστική διάθεση και ανανέωσαν το ραντεβού για μια νέα συνάντηση στο τέλος Ιουνίου 2012. (τόπος και ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί δια του τύπου) , προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας της ομάδας εθελοντών και να συζητήσουν με προτάσεις επί των αρχών του καταστατικού.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται και η παρούσα αποτελεί ανοικτή πρόσκληση προς όποιον θεωρεί πως μπορεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη με προτάσεις , ιδέες , κριτική , ακόμη και απλή ηθική συμπαράσταση που θα οδηγήσουν στην ένωση των Θεσσαλών ανά την επικράτεια.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν  ,  την πρωτοβουλία δημιουργίας της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων ο Δήμαρχος Πύλης Τρικάλων κ. Κώστας Κουφογάζος και ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας  και Γραμματέας της Π.Ε.Δ. κ.Δομίνικος Βερίλλης , ενώ χαιρετισμό και μήνυμα συμπαράστασης απηύθυναν : ο Βουλευτής της Ν.Δ. Περιφερειακής Ενότητας. Τρικάλων , κ . Ηλίας Βλαχογιάννης, , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, , ο Δήμαρχος Καρδίτσας , κ. Κώστας, Παπαλός , η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου. Βόλου  κ.. Μπαρτζιώκα  , o Πρώην Δήμαρχος Μπελογιάννη Ουγγαρίας κ. Κώστας Ριζογιάννης κ. ά.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΙΝΑ
Επόμενο άρθρο Θύματα της κρίσης και οι μαθητές