ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


 Αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης αποτέλεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο οικονομικός απολογισμός του δήμου που ήταν για τη χρονιά 2009.

Η κάθε παράταξη, όση ώρα διήρκησε η συζήτηση επί των οικονομικών του δήμου όπως καταγράφηκε από ορκωτούς λογιστές, φρόντισε να επιρρίψει τις ευθύνες στην απέναντι όχθη, ως προς το γιατί τα δάνεια αυξήθηκαν, γιατί είναι απλήρωτοι 12 και 14 μήνες οι συμβασιούχου δημοτικοί υπάλληλοι, ή γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία κ.ο.κ.

 Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ μιας και δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια άλλη συνεδρίαση λόγω προεκλογικής περιόδου, η οικονομική κατάσταση μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοτικών συμβούλων, που ασχολήθηκαν σχεδόν επί δυόμιση ώρες με αριθμούς, τοκοχρεολύσια κι αν έγινε ή όχι έργο από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Βέβαια ο οικονομικός απολογισμός του δήμου στο τέλος εγκρίθηκε, αλλά μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του κ. Ταμήλου και όχι από την αντιπολίτευση, η οποία σύσσωμη επέρριψε ευθύνες περί ανικανότητας της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και πάγιες οικονομικές της υποχρεώσεις.

Τάμηλος: δεν υπάρχει τέλος στα έργα μας

Φυσικά ο δήμαρχος Τρικκαίων κι εκ νέου υποψήφιος υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της θητείας του, μίλησε αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση για να τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση ότι έχει γίνει τόσα έργα που δεν θυμάται να τα αναφέρει όλα.

«Η πολιτική συγκυρία είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Το μέλλον είναι αβέβαιο και σκοτεινό και η αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει σ’ ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και είναι σαφές ότι κινδυνεύουν όλες οι κοινωνικές παροχές που ισχύουν σήμερα. Υπ’ αυτές τις συνθήκες το 2009 ήταν σίγουρα η καλύτερη χρονιά για το δήμο» σημείωσε ο κ. Ταμήλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ταμήλος υπήρξε αύξηση της περιουσίας του δήμου κατά 34,69%, τα έσοδα το 2009 ήταν 25 εκατ.,777 χιλ., ευρώ, αύξηση από το 2008 κατά 12,95%. Οι επιχορηγήσεις το 2009 αυξήθηκαν κατά 34,62% φθάνοντας τα 17,7 εκατ., ευρώ, όταν ο δανεισμός από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έφθασε το 20 εκατ., 680 χιλιάδες ευρώ, και τα τοκοχρεολύσια το 1εκατ., 265 χιλιάδες ευρώ.

Και μπορεί τα νούμερα να απασχόλησαν περισσότερο τους ορκωτούς λογιστές, εκείνο που ο κ. Ταμήλος θέλησε να αναδείξει ήταν το έργο που έχει γίνει το οποίο «αναγνωρίζεται όχι μόνον στα Τρίκαλα αλλά σε όλη των Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Δήμος μας συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους δήμους και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική του ηγεσία αλλά και στα στελέχη που διαθέτουμε».

Στην απαρίθμηση των έργων του ο κ. Ταμήλος αναφέρθηκε σε σχολικές υποδομές, ασφαλτοστρώσεις, σε παρεμβάσεις που έγιναν μέσω προγραμμάτων όπως της ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στην επέκταση του σχεδίου πόλης, κ.ο.κ. «Δεν υπάρχει τέλος στα μεγάλα και μικρά έργα που έγιναν κατά το 2009 στην πόλη μας, το βλέπουμε σε όλες τις γειτονιές και είναι αδιαμφισβήτητο. Ο δήμος μας είναι οργανωμένος και αποτελεί υπόδειγμα για την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας».

Σφοδρή επίθεση από αντιπολίτευση

Με “πυρά” και έντονη κριτική απάντησε η αντιπολίτευση στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος στον απολογισμό του στην προχθεσινή συνεδρίαση.

«Μη κάνετε το λάθος να περιμένετε τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη για να λογοδοτήσετε στους τρικαλινούς πολίτες γιατί δυστυχώς για σας… σας περιμένουν στη γωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θαν. Τσιάρας αναδεικνύοντας το θέμα της μη καταβολής κάθε μήνα κατάστασης εσόδων και εξόδων για να υπάρχει σαφή εικόνα των οικονομικών του δήμου, για να υπενθυμίσει στον κ. Ταμήλο τι έλεγε στην αρχή της θητείας του, για έργα δηλαδή στην κεντρική πλατεία, στην περιοχή Γαλήνη, για κατασκευή πλατείας πίσω από το 5ο Λύκειο, για αθλητικό κέντρο στο στρατόπεδο Παπαστάθη, για δίκτυο ποδηλατόδρομου κ.ο.κ. Μάλιστα ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε στον δήμαρχο Τρικκαίων τη γνωστή ρήση του Τρικούπη:

«μαζί με τα δάνεια των οργανισμών και των επιχειρήσεων του δήμου το ποσό ανέρχεται στα 40 εκατ., ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός υπολείπεται στο ποσό των 40 εκατ., ευρώ και τα δάνεια του δήμου είναι 32 εκατ., ευρώ. Αυτό λοιπόν που σας λέω κ. Δήμαρχε είναι δυστυχώς επτωχεύσαμε».

Για αυτό και κάλεσε τον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Λάππα να λάβει σοβαρά υπόψιν τις όλες επισημάνσεις που έχουν γίνει, αφού από το νέο έτος θα είναι δήμαρχος της πόλης και να φροντίσει ως γιατρός να “γιάνει” τα κακώς κείμενα.

Από την πλευρά του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Καίκης έθεσε θέμα αν ποτέ σε κανέναν προϋπολογισμό του δήμου θα εγγραφεί κάποτε και τα όσα το κράτος χρωστά στους Ο.Τ.Α., τα έσοδα του δήμου δεν αυξήθηκαν την ώρα που οι δημότες πληρώνουν ακριβά δημοτικά τέλη είτε για τη ΔΕΥΑΤ είτε στον τομέα της καθαριότητας, τόνισε ότι κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε ούτε σε επίπεδο υποδομών ούτε αθλητικών εγκαταστάσεων κι αν ο δήμος θέλει να κάνει το νέο αθλητικό κέντρο είναι για την κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών της ΚΑΕ, όπου δηλαδή δέχεται πιέσεις ο δήμαρχος και υποκύπτει.

Φυσικά απέναντι σε όλα όσα του καταλόγισαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος έδωσε το δικό του τόνο.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεν πρόβλημα στον εισπρακτικό μηχανισμό του δήμου, ένας τομέας που θα πρέπει να βελτιωθεί και για αυτό στη νέα του θητεία το μεγάλο στοίχημα θα είναι η οργάνωση του εισπρακτικού τομέα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι πολιτικάντης. «Είμαι υπέρ του δέοντος ειλικρινής και δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι δεν έχω πει την αλήθεια και την έχω πει για τα οικονομικά του δήμου. Ο κόσμος δεν μας ψηφίζει για να τον στείλουμε φυλακή, δεν θα κυνηγήσουμε εμείς τον κόσμο γιατί δεν μπορεί να πληρώσει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη και εμείς αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα το απεμπολήσουμε», επισήμανε ο κ. Ταμήλος για να τονίσει ότι το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά απ’ όλη την προηγούμενη επταετία της θητείας του, κρίνοντας συγχρόνως επιτυχημένο τον οικονομικό απολογισμό.

Παρελθόν η στάθμευση στα Τρίκαλα με sms

Παρελθόν αποτελεί πλέον για το δήμο Τρικκαίων η χρήση του προγράμματος στάθμευσης σε δρόμους της πόλης των Τρικάλων, με τους οδηγούς να καλούνται να δηλώσουν τη θέση όπου πάρκαραν το όχημά τους μέσω γραπτού μηνύματος (sms). Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται στους δρόμους της πόλης προ τριετίας και ήταν μια πατέντα μιας ομάδας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, την οποία ενστερνίστηκε και εφάρμοσε η δημοτική αρχή, πληρώνοντας βέβαια αδρά τη χρήση του προγράμματος των sms, με χρήματα που συγκεντρώνονταν από την ελεγχόμενη στάθμευση, με αποτέλεσμα στο δήμο να μένουν ψίχουλα.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων υπήρξε στην ημερήσια ατζέντα και θέμα για την ανανέωση του προγράμματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, κάτι για το οποίο είχε υπάρξει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου με το Ε.Μ.Π. Κάτι τέτοιο όμως δεν επιτεύχθηκε, το Σώμα δεν έδωσε την έγκρισή τού για να ανανεωθεί το πρόγραμμα με τα γραπτά μηνύματα και τους δημότες οδηγούς να χρεώνονται το μήνυμα δηλώνοντας τη θέση στάθμευσης που έχουν παρκάρει.

Εκείνοι που πρώτοι αντέδρασαν και ζήτησαν να μην υπάρξει ανανέωση του προγράμματος, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ταμήλου κ. Λάκης Ζολώτας και Δημήρης Παπαστεργίου, που ούτε λίγο ούτε πολύ αντιτάχθηκαν του προγράμματος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου γιατί παίρνει πακτωλό χρημάτων από την ελεγχόμενη στάθμευση.

Ιδιαιτέρως εμπεριστατωμένη ήταν η εισήγηση που έκανε ο κ. Ζολώτας, υποστηρίζοντας ότι στα τελευταία τρία χρόνια που εφαρμόζεται δόθηκαν περισσότερες από 400.000 ευρώ για το πρόγραμμα των sms, την ώρα που στο ταμείο του δήμου έφθαναν ψίχουλα από το πρόγραμμα, για να τονίσει δε ότι η Καρδίτσα αντιλήφθηκε ότι δεν συμφέρει το μέτρο και το σταμάτησε στον ένα χρόνο, τα Τρίκαλα το είχαν τρία χρόνια και δεν θα έπρεπε να ανανεώσουν την εφαρμογή του.

Για… χάντρες που δίνονται ξεγελώντας ιθαγενείς μίλησε ο κ. Δημ. Παπαστεργίου, υποστηρίζοντας ότι τείνει να γίνει γραφικός αναφερόμενος στο ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν έχει οφέλη για τους δημότες αλλά ούτε και κέρδος για το δήμο, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων το λαμβάνει μια ομάδα του Ε.Μ.Π. Με την αρνητική εισήγηση δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής και σύσσωμη την αντιπολίτευση, το Σώμα τελικώς ενέκρινε τη διακοπής της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Τρικκαίων και δεν θα δώσει παράταση στη σύμβαση που είχε υπογράψει.

https://www.proinoslogosnews.gr/

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 30.09.2010 το Δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων ενέκρινε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Ημερήσιας διάταξης

«Ενέκρινε τον Απολογισμό Δήμου Τρικκαίων οικ. έτους 2009 (με απλογραφικό σύστημα)

– Ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις Δήμου Τρικκαίων χρήσης 2009 ήτοι:

Ισολογισμού & αποτελεσμάτων χρήσης 2009. (Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα)».

Εκτός Ημερησίας Διάταξης

Ενέκρινε την διάθεση Δημοτικών Χώρων στους Συνδυασμούς για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Επίσης:

1. Γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχόμενου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτόσεων (ΜΠΕ) του Εργοστασίου Ζωοτροφών & Ξηραντηρίου -Αποθήκης δημητριακών ,ιδιοκτησίας Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΕΓΣ) Τρικάλων,στη θέση Κηπάκι του Δήμου Τρικκαίων στο Νομό Τρικάλων.

2. Ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων ποσού 2.500,00 Ευρώ για το έργο: «Βελτίωση κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων» από ΚΑΠ 2010- Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης».

3. Ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης του Δήμου Τρικκαίων από Νομαρχιακή Αυτ/ση Τρικάλων ποσού 13.500,00 Ευρώ για το έργο:«Διερεύνηση, τεκμηρίωση & σχεδιασμός ολοκληρωμένου σχεδίου απασχόλησης & καταπολέμησης του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας για ανέργους & ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που διαβιούν στο Ν. Τρικάλων – από ΚΑΠ 2010- Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης».

4. Ενέκρινε τον 3ο ΑΠΕ του έργου: «Κατασκευή υποδομών οικισμού Τσιγγάνων στην κτηματική περιφέρεια του συ/σμού Αγ. Αποστόλων Δ. Τρικκαίων».

5. Ενέκρινε την αναπροσαρμογή της αξίας αγοράς ακινήτων στην περιοχή Αγίων Αποστόλων, ιδιοκτησίας Κων/νου & Μαρίας Κατσαμόρα, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του Σ.Ο.Ε.

6. Ενέκρινε την μεταβίβαση μετοχών της ΤΕΔΚ Τρικάλων στους ΟΤΑ του Νομού Τρικάλων

7. Ενέκρινε την μελέτη του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου».

8. Ενέκρινε την μελέτη του έργου:«Συντήρηση -Βελτίωση υπάρχουσας Αθλητικής υποδομής».

9. Εξουσιοδότησε τον υπόλογο Ταμία του Δήμου Τρικκαίων κ.Μαντά Βασίλειο του Περικλή να κινεί τον λογ/σμό της Τράπεζας της Ελλάδος Νο 2351/1509600680025011 για το έργο: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Τρικκαίων».

10. Ενέκρινε την αναδιατύπωση της υπ’αριθμ.2430/30-7-2010 Απόφασης νομάρχη Τρικάλων με θέμα: «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Τρικάλων στην Π.Ε. «Πυργετός-Αμπελόκηποι» στο Ο.Τ. Γ 1021 (Α) «Χώρος Δημοτικού Σχολείου», με μείωση του πλάτους της οδού στα 10 μ.,αύξηση του εμβαδού του Δημοτικού Σχολείου & Καθορισμός Σ.Δ. από 0,4 σε 0,6».

11. Ενέκρινε την ανασυγκρότηση της σχολικής επιτροπής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

12. Ενέκρινε την καταβολή επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ πρώτου βαθμού, εκ των εσόδων από τα παράβολα για τη χορήγηση & ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2009.

13. Ενέκρινε κατ’ αρχήν την σύναψη Δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ποσού 998.281,05 Ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προμηθευτών

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

1. Ενέκρινε τον Ορισμό Ορκωτού Ελεγκτή -Λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων έτους 2010 -Καθόρισε την Αμοιβή αυτού.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

2. Ενέκρινε την συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκύρωση Δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία Νικ. Ντάνα στην Πολ. Ενότητα «Στρατώνες».

3. Ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στο Ο.Τ. Γ512 της περιοχής Π.Ε. ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ-ΤΜΗΜΑ ΙΙ.

4. Ανέβαλλε τη λήψη απόφασης «Έγκριση συμπληρωματικής σύμβασης για την περιοχή της Πράξης Εφαρμογής ΔΕΡΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ».

5. Λήψη τελικής απόφασης (συμπλήρωση της με αριθμό 470/2009 Α.Δ.Σ.), για θέμα που αφορά την αποζημίωση ιδιοκτησίας Κλ. Γεροβαϊου.

6. Ενέκρινε την Συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για δυο προσκυρωτέες δημοτικές εκτάσεις σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Λαδοκούκη Γεωργίου του Κων/νου, στην περιοχή «Αγία Μονή Ι».

7. Ενέκρινε την Συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκυρωτέα δημοτική έκταση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Μπλάνα Κων/νου του Γεωργίου και της Ελένης, Έλλη Μπλάνα του Γεωργίου και της Ελένης και Νίκη-Μαρία Μπλάνα του Γεωργίου και της Ελένης στην περιοχή «Αγία Μονή Ι».

8. Λήψη οριστικής απόφασης για την πολεοδομική ρύθμιση ιδιοκτησίας Αφών Καλμποκίνη στην περιοχή Αγία Μονή ΙΙ, σύμφωνα και με την υπ’αριθ.144/2000 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου».

9. Ενέκρινε την Τροποποίηση σχεδίου πόλης Τρικάλων στην πολεοδομική ενότητα «Δεξιά οδού Καλαμπάκας » με την επιβολή πεζοδρόμου στο Ο.Τ. Γ1181

10. Ενέκρινε , κατ’ αρχήν, την ανταλλαγή οικοπέδου ιδιοκτησίας Βασιλικής Γρηγορίου Ζιάκα, χας Γεωργίου Ταμπουρά, επί της οδού Ελληνικού Στρατού, στο Ο.Τ. 309».

11. Ενέκρινε την Αποζημίωση δικαιούχου λόγω εφαρμογής της 25/1974 πράξης τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημίωσης επί της οδού Στεφάνοβικ.

12. Ενέκρινε την Συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκυρούμενη έκταση από την ιδιοκτησία με Κ.Α.0510057 στο Γ1070Α στην περιοχή «Κλωτσοτήρα – Τρικκαίογλου»

13.Ενέκρινε, κατ’ αρχήν, την ανταλλαγή εκτάσεως Κατσαρού Ιωάννη με αντίστοιχη δημοτική έκταση

14. Συζήτησε επί προτάσεως Χατζόπουλου για διευθέτηση εκκρεμοτήτων για ΣΜΥ και Αγία Μονή.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

15.Ενέκρινε την τροποποίηση της αριθμ. 171/2007 Α.Δ.Σ. περί «Έγκρισης χορήγησης θέσης στάθμευσης για Α.Μ.Ε.Α»

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

16. Ενέκρινε την Παραχώρηση της διαχείρισης-εκμετάλλευσης του Ζωολογικού Κήπου του Δήμου Τρικκαίων στην Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη» Τρικάλων.

17. Ενέκρινε την Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη» Τρικάλων

18. Ενέκρινε τη διακοπή εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Τρικκαίων & τη μη παράταση της μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων Προγραμματικής Σύμβασης με το ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ.

19. Ενέκρινε τον Ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Τρικκαίων για την εκπροσώπηση αυτού στις Γενικές Συνελεύσεις της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας « Αστική Ανάπτυξη» Τρικάλων.

20. Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ. αριθμ. 254/2010 Α.Δ.Σ περί «Έγκρισης διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά, για τη συντήρηση του υποέργου 1 Π32 «Ευφυείς Μεταφορές» & ορισμού επιτροπών διενέργειας, αξιολόγησης & παραλαβής.»

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα» για την σύσκεψη στο Επιμελητήριο
Επόμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το εξαιρετικό νέο βιβλίο «Του Έρωτα και Του Πολέμου» της Ελίζας Ζολώτα