ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ 01 ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ


 Η περίοδος χάριτος και πολύ περισσότερο των συστάσεων για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους τελείωσε.

Από σήμερα ξεκινά η πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς και δημόσιους χώρους.

 Πανέτοιμοι εμφανιζόταν χθες παράγοντες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων και συγκεκριμένα ελεγκτές της διεύθυνσης Υγείας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νομού.

Ήδη από 01 οκτώβρη αναμένεται η έναρξη των ελέγχων, καθώς μέχρι σήμερα δημοτική αστυνομία και ελεγκτές Υγείας περιοριζόταν απλά στις συστάσεις, καθώς είχε δοθεί ένα χρονικό διάστημα για την ενημέρωση κυρίως των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι για όσους δεν συμμορφώνονται πλεόν με το νόμο, τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά και θα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ για τους καπνιστές και από 500 έως 10.000 ευρώ για τους υπεύθυνους των κλειστών δημόσιων χώρων, είτε πρόκειται για καταστηματάρχες είτε για διευθυντές υπηρεσιών.
Κάθε παράβαση θα καταγράφεται σε ηλεκτρονική βάση που δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας, για να μπορεί ο ελεγκτής να βλέπει αν υπάρχει υποτροπή, ώστε να γνωρίζει αν θα πρέπει να προχωρήσει σε απλή επίπληξη ή σε επιβολή προστίμου.

Εντωμεταξύ οι απόψεις των Τρικαλινών σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος διίστανται. Μεγάλος αριθμός πολιτών, κυρίως καπνιστών, διαφωνεί με τη εφαρμογή του μέτρου, ενώ άλλοι, κυρίως μη καπνιστές, εκφράζουν διαφορετική άποψη, τονίζοντας ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί με αυστηρότητα.
Πάντως από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που έχουν γίνει σε κλειστούς και δημόσιους χώρους κυριαρχεί ικανοποίηση μεταξύ των ελεγκτών.

Πάντως προβληματισμός κυριαρχεί μεταξύ των καταστηματαρχών για τους χειμερινούς μήνες τη στιγμή που ο κόσμος θα συγκεντρώνεται μέσα στα καταστήματα, αλλά και στις πέργκολες, όπου και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Για την συγκεκριμένη περίοδο οι καταστηματάρχες εμφανίζονται απογοητευμένοι, εξηγώντας ότι η μείωση της κίνησης θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη περιοδειών για τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα
Επόμενο άρθρο Έτοιμο να λειτουργήσει το 7ο ΚΑΠΗ στο Ριζαριό