Ξεκινά την Παρασκευή 20 Αυγούστου το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Θεσσαλών


 Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 20 Αυγούστου το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών που συνδιοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «Ο Ασκληπιός», η ΤΕΔΚ και ο Δήμος Τρικκαίων.

 Η έναρξη του Συνεδρίου το οποίο μπορεί να το παρακολουθήσει ο κάθε πολίτης και φορέας θα γίνει την προσεχή Παρασκευή στις 10 το πρωί στην Συνεδριακή Αίθουσα του Μύλου Ματσόπουλου.

Όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Γκίκα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν και τρία αιτήματα των Απόδημων Θεσσαλών όπως είναι το δικαίωμα εκλογής αντιπροσώπων της διασποράς, οι υποδομές στο αεροδρόμιο Θεσσαλίας και η μετάδοση μέσω δορυφόρου ενός Θεσσαλικού τηλεοπτικού καναλιού σε όλες τις χώρες όπου ζούνε Θεσσαλοί.

«Κύριος στόχος είναι η αλληλογνωριμία μεταξύ των αποδήμων, θα υπάρχουν εισηγήσεις και τιμητικές διακρίσεις σε όσους έχουν προβάλλει τη Θεσσαλία περισσότερο».

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία και ένα σπουδαίο γεγονός για την περιοχή μας, οι Θεσσαλοί όπου γης ένωσαν τις δυνάμεις τους και επιστρέφουν στις ρίζες τους, κάτι που είναι το ζητούμενο για εμάς, γιατί δεν θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να αποκοπούν από τις παραδόσεις και από τον τόπο μας.

Αυτές οι συναντήσεις, αυτόν ακριβώς το σκοπό επιδιώκουν και για αυτό εμείς στηρίζουμε ποικιλοτρόπως υλικά και ηθικά αυτή την προσπάθεια. Πήγαμε στη Γερμανία, την Αυστραλία, την Αμερική συναντήσαμε τους ομογενείς, συζητήσαμε μαζί τους και όπου μπορούσαμε και μπορούμε είμαστε δίπλα τους».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος τόνισε:

«Με πολλή αγάπη στηρίζουμε τις προσπάθειες των Συλλόγων των Μεταναστών και θεωρούμε αυτό το Συνέδριο πολύ σημαντικό γεγονός που εκτός από τους ίδιους τους Συλλόγους βοηθά και την περιοχή μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου». 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Κ. Αγοραστού στη Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Με Θεσσαλούς κτηνοτρόφους συναντήθηκε ο Κ. Αγοραστός