ΞΕΚΑΘΑΡΟ «ΝΑΙ» Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


  «Η κοινωνία της Θεσσαλίας χρειάζεται ένα ζωντανό, δυναμικό ΤΕΙ, με διακριτή παρουσία στο ευρωπαϊκό και διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι»Ξεκάθαρη θέση υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας στα Τρίκαλα έλαβε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κόκκορα και μέλη της διοίκησης του ιδρύματος.

«Στη σημερινή εποχή είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να επενδύσουμε στη γνώση διότι μόνο μέσω της γνώσης μπορεί να ανακάμψει η χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την αναβάθμιση του ΤΕΙ Λάρισας και των τμημάτων του σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, την πληρέστερη στελέχωσή του με την αξιοποίηση και των μετατάξεων και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας είναι η στενή συνεργασία με τα επιστημονικά ιδρύματα της Θεσσαλίας, τόσο το πανεπιστήμιο όσο και το ΤΕΙ και τόνισε:

«Η κοινωνία της Θεσσαλίας χρειάζεται ένα ζωντανό, δυναμικό ΤΕΙ, με διακριτή παρουσία στο ευρωπαϊκό και διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι, με σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και ειδικότητες που να ανταποκρίνονται στα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της εποχής και τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή η αιρετή περιφέρεια δεσμεύεται να είναι αρωγός».

Προηγούμενο άρθρο Οργή για δίωξη σε βάρος καθηγητή...
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ