Ειδήσεις

Ξεκίνησε η δράση : Παλεύουμε για το περιβάλλον


Παιχνίδια άλλων εποχών, δενδροφύτευση, επαφή με τη φύση, μια ξεχωριστή δραστηριότητα, μια «πάλη» για το περιβάλλον. Αυτή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας δράσης ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Τη δράση υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων με το πρωτότυπο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Παλεύω», σε πέντε χωριά του Δήμου, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη και το Κ.Ε.Α.Π. (Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών «Παλαίστρα»).
Το πρωί, οι μαθητές του Σχολείου έκαναν δενδροφύτευση, στη αυλή, καθοδηγούμενοι από τον προπονητή του ΑΠΣ Τρίκαλα κ. Νίκο Τσιακάρα και προπονητές – εθελοντές του συλλόγου. Μαζί με τον διευθυντή και τους δασκάλους, έπαιξαν παιχνίδια ξεχασμένα, όπως αυγοδρομίες, διελκυστίνδα, ενώ έμαθαν και στοιχεία για την ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο αντιδήμαρχος τομέα Α κ. Ηλίας Παπανικολάου, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στη σημασία της περιβαλλοντικής συνείδησης. Παρόντες, επίσης, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη και ο δημοτικός σύμβουλος ΔΕ Παραληθαίων κ. Αχιλλέας Λασπάς.
Τα παιδιά, με τον τρόπο αυτόν, ασχολήθηκαν ενεργά με δραστηριότητες εκτός σχολείου, αποκτώντας επί της ουσίας επαφή με το περιβάλλον. Το όλο πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τις 10 Απριλίου, αλλά με μια μικρή τροποποίηση. Λόγω εγκυκλίου του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, το πρόγραμμα θα αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Ο κ. Φίλης αναφέρει ότι, για την αδιατάρακτη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εν όψει εξετάσεων, εκδηλώσεις, ομιλίες και δραστηριότητες «είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται εκτός ωρολογίου προγράμματος με ευθύνη του Διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων των σχολικών μονάδων και με τη ν έγγραφη συγκατάθεση των γονέων – κηδεμόνων των μαθητών».
Με αίσθημα ευθύνης και με δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις είχαν ήδη προγραμματιστεί, η αντιδημαρχία Παιδείας και η αντιδημαρχία τομέα Α συναποφάσισαν και το πρόγραμμα πλέον αφορά μόνο σε Δημοτικά Σχολεία. Ετσι, το πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:
.
1. Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 10:00 : Μεγαλοχώρι- Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου
2. Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρα 10:00: Παλαιόπυργος – Δημοτικό Σχολείο Παλαιοπύργου
3. Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα 10:00: Βαλτινό – Δημοτικό Σχολείο Βαλτινού
4. Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 11:00, στα Μεγάλα Καλύβια, με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημ. Σχολείου και Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων καθώς και τη συμμετοχή των αθλητών του ΑΠΣ Τρικάλων και του Κ.Ε.Α.Π.

Προηγούμενο άρθρο Επιστημονικά δεδομένα από τρικαλινούς μαθητές ενώπιον του Δημάρχου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο 11η Πανελλήνια Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου