Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Πύλης


PYLI4Κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι και με τις καλλίτερες προϋποθέσεις  ξεκίνησαν  το βράδυ της   Πέμπτης 18 Αυγούστου  στην πλατεία της Πύλης, οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  του Δήμου Πύλης  «2ο Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ Δήμου Πύλης 2016», με το Έργο  «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ» από το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ» Καρδίτσας  που την παρακολούθησε αρκετός κόσμος.

PYLI3Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Αναστασία Σερέτη που κάλεσε στο βήμα τον δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα για ένα σύντομο χαιρετισμό, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής..

Σεβαστοί  Πατέρες της Εκκλησίας φίλες και φίλοι, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

PYLI2Σας καλωσορίζω στην όμορφη Πύλη. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλους, για την παρουσία σας. Θέλω να χαιρετήσω την όμορφη προσπάθεια που γίνεται από την Τοπική Κοινότητα Πύλης, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, του Ορειβατικού Συλλόγου Πύλης, κάτω από την ομπρέλα του Δήμου. Είμαι χαρούμενος που ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στον Δήμο μας, μέσα στο γκρίζο που επικρατεί σήμερα, μέσα στις δύσκολες μέρες που περνά η Χώρα μας, βγαίνει μπροστά και με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ δημιουργεί την Ελπίδα για καλλίτερες ημέρες. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους αφιερώνουν κομμάτι  από τον χρόνο τους για το κοινό καλό.

Τόσο τους Συλλόγους της Πύλης όσο και τους Συλλόγους των Τοπικών Κοινοτήτων και στον κάμπο και στα ορεινά. Να τονίσω εδώ και να συγχαρώ την όμορφη προσπάθεια που κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος   Ροπωτού με την γιορτή «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ». Εδώ βρίσκεται το μεγαλείο της Ανθρωπιάς, της Αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Ζητώ από όλους τους Συλλόγους να ακολουθούν το παράδειγμα του Ροπωτού.

Κυρίες και κύριοι,   Ο Δήμος Πύλης πέρα από το φυσικό του κάλλος, πέρα από τις σπάνιας ομορφιάς γέφυρες και τα Μοναστήρια του, έχει τους Ανθρώπους του, έχει όλους εσάς, που κάνετε τόσα πολλά.   Σαν Δήμος στηρίζουμε τις προσπάθειες των Συλλόγων και θα τις στηρίζουμε πάντα, παρά τις  οικονομικές δυσκολίες που έχουμε.

Χρόνια Πολλά σε όλους για τα ΕΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Καλή διασκέδαση.

Στην συνέχεια σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, τονίζοντας τα εξής..

Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζω στην πρώτη ημέρα των Εκδηλώσεων που γίνονται στην καρδιά του Καλοκαιριού στην πλατεία της Πύλης.

Συνεχίζουμε και φέτος τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις παράλληλα με την Ετήσια Εμποροπανήγυρη το Παζάρι της Πύλης. Για πρώτη φορά φέτος θα κρατήσει τέσσερις ημέρες, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, για να τονώσουμε την Τοπική Αγορά και να αναδείξουμε τα Τοπικά προϊόντα.  Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Πολιτιστικού  Συλλόγου Πύλης την Τοπική Κοινότητα Πύλης τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύλης, τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης και όλους τους Συλλόγους , για την βοήθεια που προσφέρουν για να γίνουν όλα αυτά.

Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς των εκδηλώσεων που είναι μέλη του Ε.Σ. Πύλης.

Σήμερα ξεκινάμε με το Θέατρο Καρδίτσας «ΟΨΕΙΣ» και την Παράσταση –Κωμωδία «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ». Το γέλιο σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλωστε. Θα συνεχίσουμε για το καλό της περιοχής όλα τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας.

Κατόπιν άρχισε η παράσταση «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ» όπου ο κόσμος την παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον, διασκεδάζοντας και χαμογελώντας με την καρδιά του  με τις πετυχημένες Ατάκες των ηθοποιών που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους πάνω στην σκηνή.

Το θέμα του Έργου ήταν μια απλή ιστορία ενός ζευγαριού με τις γνωστές απιστίες που γίνονται, αρχίζοντας ένα κυνήγι μαγισσών και όλα καταλήγουν αισίως στο τέλος. Τέλος καλό όλα καλά.

Το έργο είχε διάρκεια μιάμιση ώρα. Σκηνοθέτης του έργου ο Παύλος Βησσαρίου  και Βασιλική Μακρή παίξανε και οι ηθοποιοί Ερμιόνη Κυριαζή, Μαρία Γιαννουσά  και η Αλίκη Μπάμζα μαζί με τους παραπάνω που παίξανε και αυτοί στην παράσταση.

Παραβρέθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιοχής Πύλης Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Κων/νος  Μπαλατσούκας, Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, ο κ. Παύλος Μπόμπορας , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου,o πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Πύλης κ. Πανάγος Δημήτριος, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Πύλης κ. Βοιτσίδης Κων/νος και ο πρόεδρος του ΟΠΟΠ κ. Καραμπέρης Άρης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η οικονομική εξυγίανση στον Δήμο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Κ. Σκρέκας: Η Κυβέρνηση βλάπτει το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών