Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Με χαρά και προσφορά, με συνένωση δράσεων και συνεργασία, η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων στα Τρίκαλα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και του ΕΕΕΕΚ μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του διδακτηρίου, μαθητές, φοιτητές, γονείς. Την ίδια ώρα, στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, μαθητές μάθαιναν αναρρίχηση!
Οι δράσεις της ημέρας είχαν διπλό στόχο: να ενισχύσουν την απόφαση όλων για φροντίδα στα ΑμεΑ ως προς τη μετακίνησή τους στην πόλη και να παρουσιάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες
Ετσι, μαθητές των δημοτικών Σχολείων Ριζαριού και Φλαμουλίου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, μετέβησαν στο διδακτήριο των ΕΕΕΕΚ και 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Εκεί, όλοι μαζί, υπό την επίβλεψη φοιτητών και εκπαιδευτικού της ειδικότητας Ειδικής Αγωγής της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, έμαθαν το παιχνίδι Μπότσε. Παιχνίδι στο οποίο ήδη απέσπασαν διακρίσεις μαθητές του ΕΕΕΕΚ και το οποίο αποκτά φίλους, λόγω του ότι ο Δήμος Τρικκαίων κατασκεύασε γήπεδο στον χώρο του σχολείου.
Στη συνέχεια, η ομάδα Fremobility του ΕΕΕΕΚ παρουσίασε την υπάρχουσα μελέτη της «Καταγραφής Σημείων Πρόσβασης για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες». Μια μελέτη που, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, όπως είχε ζητήσει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει ήδη υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της: η πλειονότητα των ραμπών για ΑμεΑ στα Τρίκαλα – τουλάχιστον στο κέντρο και σε υπηρεσίες – κατασκευάστηκε ήδη, με στόχο να είναι η πόλη πιο προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία
Την ίδια ώρας, ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας Τρικάλων (ΣΟΧΤ) διοργάνωνε παράλληλη δράση στην όχθη του Ληθαίου. Εκεί, μαθητές από τμήματα του 1ου και 3ου Γυμνασίων έκαναν ή έμαθαν αναρρίχηση κάτω από την κεντρική γέφυρα, σε ειδική, ασφαλή κατασκευή προπόνησης.
Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 οι δράσεις συνεχίζονται ως εξής:
10.00- 13.00: ΛΟΦΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
• Καθαρισμός χώρου Λόφου Προφήτη με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
• Τοξοβολία και FLYING- FOX στο άλσος Προφήτη Ηλία, από την TREKKING HELLAS – ΣΠΟΡ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
• Ενημέρωση μαθητών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το οικολογικό αποτύπωμα, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων.
10.00- 13.00: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
• Παράλληλες δράσεις του ΣΟΧΤ (ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ) στον Ληθαίο με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Μνημόνιο Συνεργασίας για το Δίκτυο Πόλεων με Ασκληπιείο
Επόμενο άρθρο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων: Erasmus+ KA1 - ΤΠΕ στην Πράγα