Ξέμειναν από φωτισμό τα Μετέωρα!


 Τη στιγμή που οι ξενοδόχοι του νομού μας ζουν τη δική τους αγωνία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και έντονης αστάθειας στις κρατήσεις καταλυμάτων, στο θέμα των υποδομών δεν γίνονται ούτε καν τα αυτονόητα.

 Όπως αναφέρει με καταγγελτικό λόγο στην «Ε» ο πρόεδρος των τρικαλινών ξενοδόχων κ. Γ. Κουρούπας το μοναδικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα Μετέωρα, έχει αφεθεί στην τύχη του.

Εδώ και καιρό έχουν καεί 25 λάμπες φωτισμού (από τις 40 συνολικά) του μνημείου και κανείς από τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΤ, δήμος Καλαμπάκας, περιφέρεια Θεσσαλίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), όπως αναφέρει, δεν έχουν μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους. Συνολικά απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ για την προμήθεια  και τοποθέτησή τους, για την ανάδειξη του μνημείου της βραδινές ώρες. Το θέαμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες δεν περιποιεί τιμή για την περιοχή μας.

Την ίδια ώρα, ενόψει καλοκαιριού, το γενικότερο ασταθές κλίμα δεν αφήνει τους ξενοδόχους να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η εγχώρια αγορά έχει πεθάνει πλέον, καθώς δεν κινείται φύλλο και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο εξωτερικό και κυρίως στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στην Άπω Ανατολή. Η αστάθεια πάντως που επικρατεί δεν επιτρέπει εκτιμήσεις, παρότι οι τιμές των δωματίων έχουν πέσει αισθητά.

Προηγούμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προώθηση μικρών εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε ορεινές περιοχές
Επόμενο άρθρο Ανταμώνουν οι Σαρακατσαναίοι στο Περτούλι