ΝΕ Τρικάλων ΚΚΕ: «Με το κουπόνι να πάμε παντού!»


 Ξεκίνησε  προχθές η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Δεκέμβρης – Γενάρης) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Αξιοποιώντας την πείρα από τις προηγούμενες εξορμήσεις, η Κομματική Οργάνωση Τρικάλων  απευθύνονται πλατιά και με σχέδιο στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Συζητούν μαζί τους πολιτικά για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα να ενισχύσουν οι ίδιοι τη δική τους πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων με το δυνάμωμα του ΚΚΕ που χρειάζεται και οικονομικό του δυνάμωμα. Συζητούν μαζί τους να συνεισφέρουν απ’ το υστέρημά τους, για το δυνάμωμα της πολιτικής και ιδεολογικής παρέμβασης του ΚΚΕ, σε συνθήκες κλιμακούμενης επίθεσης από το κεφάλαιο και τα κόμματά του, με αιχμή του δόρατος τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. Η επιτυχία και αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης, η υπερκάλυψη του πανελλαδικού αλλά και του πλάνου της Κ.Ο. Τρικάλων , είναι πολιτικός στόχος με πολλαπλή αξία. Με την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΚΚΕ, οι άνθρωποι του μόχθου καλούνται να στείλουν ένα γερό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική. Να παραμερίσουν όσους επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στην οργανωμένη ταξική πάλη, στη συστράτευση με το ΚΚΕ, που αντιπαλεύει τα μονοπώλια, την πολιτική των αστικών κομμάτων, την ίδια την αστική τάξη.

Παρά τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός του, εξαιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα ακόμα και από την πολιτική τους τοποθέτηση, κάθε λαϊκός άνθρωπος γνωρίζει ότι και η πιο μικρή συνεισφορά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος έχει μεγάλη αξία, αφού συμβάλλει στην ισχυροποίηση του μοναδικού κόμματος που δίνει αταλάντευτα και δοκιμασμένα τη μάχη για τα δίκια του. Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, στα μικρομάγαζα, αναπτύσσουμε πολύμορφη δράση και πλατύ άνοιγμα με το κουπόνι. Αξιοποιούμε τη μεγαλύτερη και σε πλατύτερες λαϊκές δυνάμεις απήχηση που έχουν σήμερα οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ, τους ισχυρούς δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει με το λαό στο καμίνι της ταξικής πάλης. Ακόμα και το ελάχιστο ποσό που θα δοθεί στο ΚΚΕ, από τον εργάτη, τον αγρότη, τον συνταξιούχο, είναι «επένδυση» στον αγώνα για τα συμφέροντά τους. Θα δυναμώσει την προσπάθεια του ΚΚΕ για ευρύτερη εκλαΐκευση της πολιτικής του, αποτελεσματικότερη στήριξη του «Ριζοσπάστη», του «902», των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», ουσιαστικότερη στήριξη για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ και της αλληλεγγύης του προς άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και κινήματα.

Το ΚΚΕ στηρίζεται στα μέλη, στους φίλους του, στο λαό. Δεν πρόκειται να γίνει κόμμα κρατικοδίαιτο ούτε ελεγχόμενο απ’ τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως επιδιώκει το αστικό κράτος, προωθώντας νόμους που αντιμετωπίζουν τα κόμματα σαν επιχειρήσεις και στόχο έχουν να εμποδίσουν την ενίσχυση του ΚΚΕ πλατιά από τα λαϊκά στρώματα. Δε θα το βάλουν στο χέρι. Όλοι, μαζικά, μαχητικά για τη νικηφόρα έκβαση της μάχης της Εξόρμησης, που μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για μια νέα πιο ουσιαστική επικοινωνία του ΚΚΕ με το λαό, με στόχο τη διεύρυνση και ενίσχυση των πολιτικών δεσμών μαζί του.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων της ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στην 24η συνεδρίαση (συνεχιζόμενη από 24.11.2011) στις 29.11.2011
Επόμενο άρθρο Στην συνέλευση του Πανθεσσαλικού συλλόγου χοιροτρόφων ο Αστ. Ροντούλης