Ειδήσεις

Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί σπιτιών εργατικών και λαικών οικογενειών και να παρθούν μέτρα προστασίας τους


 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αφού ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις, από τις εκβιαστικές πρακτικές τραπεζών και funds, που έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε συνθήκες που οι εργατικές –λαϊκές οικογένειες, υποφέρουν, λόγω της τεράστιας ακρίβειας στην ενέργεια και τα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

Επανειλημμένα έχουν αναδείξει το πρόβλημα στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση:

  • Να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει τους πλειστηριασμούς και κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σπιτιών των εργατικών – λαικών οικογενειών, που αποτελούν τον κόπο και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής, από τράπεζες, funds και δημόσιο.
  • Να φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα κατοχυρώνεται πλήρως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας εργατικών-λαικών οικογενειών, λόγω οφειλών σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία.
  • Θα θεσπίζει την διαγραφή των τόκων από κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό.
  • Την διαγραφή του 50% των οφειλών για δάνεια στεγαστικά έως 200.000 ευρώ, σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
  • Το πάγωμα πληρωμής οφειλών προς τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα για ανέργους, όσο διαρκεί η ανεργία, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση.
  • Την μείωση 30% των οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, από επαγγελματικά δάνεια μικρών ΕΒΕ, γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι, για δάνεια μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.
  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς λαικών σπιτιών.
Προηγούμενο άρθρο Πάρε και εσύ μέρος στον διαγωνισμό Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακό Συνέδριο για το Έργο Alga4Fuel&Aqua