Ειδήσεις

Να καταργηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει την άμεση κατάργηση του διοικητικού μέτρου για την “αναστολή εργασίας” των υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν και την επάνοδο τους στις θέσεις εργασίας, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και με ουσιαστική προσωποποιημένη συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν.  Επίσης να καταβάλει το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας και να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αναιρούν το αρχικό βασικό επιχείρημα ότι η διασπορά του κορονοϊού στους ασθενείς, οφείλεται στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Το επιβεβαιωμένο στοιχείο της μετάδοσης του κορονοϊού και από τους πλήρως εμβολιασμένους συνηγορούν ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών δεν έχει πλέον καμία βάση. Το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση είναι να στερεί εδώ και ένα χρόνο από τις υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με στέρηση των βιοποριστικών μέσων και της ασφάλισής τους και με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς. Η επιμονή στην αναστολή εργασίας παραπέμπει στη δημιουργία τεχνητής επιδείνωσης για να εδραιωθεί ως ανάγκη η είσοδος ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Η κυβέρνηση -μέσω του Υπουργού Υγείας- σε δεύτερο χρόνο προβάλλει την ασυμβατότητα της εργασίας των υγειονομικών εάν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό όμως είναι ένα σύνθετο ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να υλοποιείται στη βάση των προσωπικών απόψεων του Υπουργού Υγείας.

Οι παλινωδίες και η αντιφατικότητα των κυβερνητικών μέτρων αναπαράγουν τις επιφυλάξεις και δίνουν “χώρο” στις αντιεπιστημονικές, ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιεμβολιαστικές απόψεις, τις οποίες η κυβέρνηση αξιοποιεί ως βολικό αντίπαλο προκειμένου να “κρύψει” την αντιλαϊκή της πολιτική στις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων Υγείας, στην προώθηση της “ατομικής ευθύνης”, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων μονάδων Υγείας όπως καταγράφεται σε νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαδικασία κατάθεσης.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, υποστηρίζει και διεκδικεί τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια, ως δικαίωμα και ανάγκη για την προστασία από τον κορονοϊό. Όμως δεν μπορεί το εμβόλιο από «όπλο» κατά του κορονοιού, να γίνεται μέσο διαίρεσης του λαού, ούτε να υποκαταστήσει όλα τα άλλα προληπτικά μέτρα και τις ελλείψεις του συστήματος Υγείας που δεν καλύπτει η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως δεν κάλυπταν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Το 32,70% των Θεσσαλών επέλεξε Προσωπικό Γιατρό
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης